Közélet

2013.07.30. 14:25

Egy év kihagyás után újra futottak a fogatok

Egy év kihagyást követően ismét megrendezték a Regölyi Lovasnapot, amely immár a tizenkettedik alkalom volt.

Venter M.

A rendezvényt a Regölyi Lovassport Egyesület szervezte. Az utóbbi években az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdenie a szervezőknek, és ez az induló fogatok számában némileg vissza is köszönt. Délutánra viszont szépszámú közönség követhette a pályán az eseményeket. A településen nagy hagyománya van a lótartásnak, nem véletlen, hogy a fogathajtó versenyt minden alkalommal nagy érdeklődés kíséri.

A Regölyi Lovassport Egyesületben az elmúlt évi tisztújítást követően Lukács Gyula vette át a szervezet irányítását, és az elnökségben három új tag is helyet kapott. Mint megtudtuk, az új vezetés célul tűzte ki, hogy a komoly lovas hagyományokkal rendelkező településen újra színvonalas versenyt láthasson a közönség. A szervezésben sok segítséget kaptak a helyi önkormányzattól és a vállalkozóktól. A megmérettetésre a regölyi sportpályán került sor, ahol négy kategóriában versenyeztek a hajtók, a programot pedig Hamza Viktória parádés lovasbemutatója színesítette.

A XII. Regölyi Lovasnapon az alábbi eredmények születtek. Póni Akadályhajtás: 1. Végi Gábor, 2. Schmidt Zoltán, 3. Kiss Mónika, 4. Végi Boglárka, 5. Kelemen Ákos, 6. Garan Gergő. Kettes akadályhajtás: 1. Nagy Péter, 2. Link Gábor, 3. Farkas Géza, 4. Szűcs-Farkas Zoltán, 5. Rodenbücher András, 6. Nesz Károly. Póni vadászhajtás: 1. Kiss Mónika, 2. Garan Gergő,  3. Végi Gábor, 4. Ifj. Végi Tibor, 5. Schmidt Zoltán, 6. Végi Tibor. Kettes vadászhajtás: 1. Nesz Károly, 2. Nagy Péter, 3. Szűcs-Farkas Zoltán, 4. Link Gábor, 5. Gábor Ferenc, 6. Rodenbücher András. Az versenyen elért eredményeknek köszönhetően a Póni vándorserleget Végi Gábor, a Kettes akadályhajtás vándorserleget pedig Nagy Péter (immár második alkalommal) vihette haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!