Közélet

2013.07.28. 10:19

Fenntarthatóság: elfogadták a tervet

A 2012-es szolgáltatási díjak változatlanul hagyását, esetleg csökkentését javasolja a távhő szolgáltatónak díjmegállapítással kapcsolatos állásfoglalásában a megyeszékhely közgyűlése.

Venter M.

Az állásfoglalást a július 25-ig rendkívül közgyűlésen fogadták el a városatyák. Szekszárdon a távhőszolgáltatásba jelenleg 5674 lakás és 255 közületi fogyasztó van bekapcsolva. Közel 5600 lakásban a melegvíz-szolgáltatást is az Alfa Nova Kft. végzi. Jelenleg a lakossági fűtési alapdíj évenként nettó 281,51 forint légköbméterenként. A használati melegvíz alapdíja nettó 50,40 forint légköbméterenként, az együttes alapdíj pedig 331,91 forint légköbméterenként, ehhez jön még az áfa.

Rendeletet alkotott a közgyűlés – hatályba lépő törvényi előírásnak megfelelően – a települési önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatával kapcsolatban. A rendelet értelmében többek között nem engedélyezhető filmforgatás önkormányzati rendezvények időtartamára és területére. Ez alól mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható. Közérdekű célokat különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások szolgálnak. A filmforgatás céljából történő közterület-használathoz – a hozzájárulás megadását követően –  az esetleges akadályok elhárítását követő tíz napon belül biztosítani kell a területet.

A rendkívüli közgyűlés napirendjén szerepelt Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Fenntarthatósági Tervének elfogadása. Mint elhangzott, egy korábbi önkormányzati határozat alapján egy környezetvédelmi és kutatásfejlesztési Kft. készítette el a tervet, amely a város honlapján megtekinthető. Azért volt szükség az elkészítésére, mert megléte sok pályázat esetében elengedhetetlen követelmény. A megyeszékhely fenntarthatósági terét a közgyűlés elfogadta.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!