Közélet

2013.07.19. 14:08

Festeni tanulnak Mözsön

Néhány hete grafikai ismereteiket bővíthették a Közösség Kultúra Közhasznú Egyesület tagjai a mözsi művelődési házban, most pedig festenek Cseh Gábor festőművész irányításával.

TEOL/B.K.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A táborban Cseh Gábor irányításával festenek az egyesület tagjai, de házi feladatot is kapnak, melyet aztán a következő napon elemeznek (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Már a főiskolán is én voltam a tanár segéde, nekem kellett a táblára rajzolnom, részben most is ezt teszem – mondja Cseh Gábor. A technikai fortélyok, a színelmélet átadása mellett a festő irodalmat is ajánl az alkotótábor résztvevőinek, illetve művészettörténeti példákkal is szolgál. A mözsi szociális város-rehabilitációs programban ez az egyik miniprojekt. Az önkormányzat közel 17 millió forint támogatást oszthatott szét a civilek között hasonló célokra. A tizennégy alkotó munkáiból szeptember végén nyílik majd kiállítás. A mözsi, tolnai, szekszárdi és zombai résztvevők egy rajza és egy festménye szerepel majd a tárlaton.

Ottjártunkkor csendéletet festettek a táborozók, Verseghy Ferenc, az egyesület vezetője pedig a fotódokumentáción dolgozott. A népi iparművész elmondta, a rajzoktatásban ő is segédkezett, és festeni is fog. Jókedvűen azt is megjegyezte: véleménye szerint képet festeni azért könnyebb, mert mód van arra, hogy az alkotó javítson a munkáján, míg egy habán esetében (amiket ő alkot – a szerk.) csak kalapáccsal lehet kijavítani a hibát. Majd azt is hozzátette, ebben az alkotóműhelyben nagyon jó a hangulat, és ezzel együtt kivételesen jó színvonalú munkák készülnek. A szervezők remélik, az idei tábor sikerén felbuzdulva jövőre még többen jelentkeznek.

TEOL/B.K. A táborban Cseh Gábor irányításával festenek az egyesület tagjai, de házi feladatot is kapnak, melyet aztán a következő napon elemeznek (Fotó: Gottvald Károly) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!