Közélet

2013.07.21. 18:59

Ideális körülmények között úszták le a 15 kilométeres távot Kalocsáig

A Duna vize 20-22 fokos volt, sodrása nem túl erős, az időjárás kitűnő, az előkészületek hiánytalanul megtörténtek, mégis a vártnál jóval kevesebben érkeztek a Daróczy virtus-úszásra.

TEOL/V.T.

Százhuszonnyolcan vállalták a 15 kilométeres táv megtételét, amelyre 12. alkalommal nyílt lehetőség Paks és Kalocsa között. Gyulai János szervező elárulta, abban bízott, hogy túlszárnyalják a tavalyi rekordot, amikor is 220 körül volt a létszám. A Balaton-átúszás többszöri halasztása minden bizonnyal közrejátszott, hiszen a távúszás szerelmesei közül sokan arra vártak.

Foktő polgármesterének azonban meg sem fordult a fejében, hogy ott próbálkozzon, mint mondta, harmadszor vállalkozott a dunai úszásra. Dr. Jakab Ferenc imádja a folyót, rendkívüli módon élvezi a Daróczy virtust.

– Én háton szoktam úszni, közben nézem a folyó menti tájat – tudtuk meg tőle. Osztja ezt a véleményt Pintér András, aki tizedik alkalommal jött el Várpalotáról. – A tömegrendezvények nem vonzzanak, nem szeretem a sorban állást, szívesebben úszom itt, ebben a szép természeti környezetben – fogalmazott. Nem csak abban értettek egyet az úszók, hogy szép a környezet, hanem abban is, hogy tiszta a víz, és azon az a tény sem változtat, hogy a paksi atomerőmű hűtővizét befogadja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Készülődés Paksnál az indulásra
[/caption]– Szerintem nincs káros hatása, elégedett vagyok ezzel a Duna-szakasszal, azért jövünk, mert szép változatos a táj – mondta Müllerné Fegyveres Gabriella, aki Kazincbarcikáról népes családi körben vállalkozott a táv megtételére.

képalá: Készülődés Paksnál az indulásra
kép: daroczy1
A szerző felvétele

Címkék#Paks
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!