Közélet

2013.07.03. 07:40

Kitüntető címeket kaptak az Illyés kar oktatói

Újabb tudományos sikereket, eredményeket értek el a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Illyés Gyula Karának oktatói.

Ihárosi Ibolya

Az állam- és jogtudományok területén habilitált doktori címet vehetett át júniusban dr. Nagy Janka Teodóra, a kar főiskolai tanára, általános és tudományos dékánhelyettese, a Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése alapján, az egyetemi szabályzatban előírt nyilvános eljárás lefolytatása után. Dr. Nagy Janka Teodóra kutatási területe a jogi néprajz, a jogi kultúrtörténet, a szociális igazgatás történet. Kutatási eredményei több könyvben, több mint száz szakmai tanulmányban, cikkben, jegyzetben, recenzióban láttak napvilágot.

A címzetes egyetemi tanári címet, valamint az egyetem címerét ábrázoló ezüst kitűzőt adományozott a Szenátus dr. Várady Zoltánnak. A régész, latin nyelv és irodalom szakos előadó, a történelemtudomány kandidátusa, óraadóként a latin nyelvi forrásolvasás és a középkori epigráfia tárgyakat oktatja az Illyés Gyula Karon.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Nagy Janka Teodóra (Fotó: Mártonfai)
[/caption]

Címzetes egyetemi docensi címet, valamint szintén az egyetem címerét ábrázoló ezüst kitűzőt adományoztak Heimann Zoltán Mátyásnak, a Szekszárdi BORkultúra szabadEGYETEM rektorának is. A 2009-ben általa útjára indított rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget biztosítson a borok világának és a borkultúra alapjainak megismeréséhez, valamint ismereteket nyújtson a szekszárdi borvidékről, a Pannon Borrégióról, illetve kitekintést adjon más borvidékekről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!