Közélet

2013.07.18. 19:21

Közeledtek egymáshoz a felek álláspontjai

Fontos fordulójához érkezetek az MVM Csoportnál zajló bértárgyalások, bár a megállapodás még nem született meg az idei a keresetnövelésről –tájékoztatott az MVM TSZSZ és az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke, a LIGA alelnöke Pakson tartott sajtótájékoztatóján tegnap.

TEOL/V.T.

Gál Rezső azt mondta, hogy a szakszervezet 3,1 százalékos keresetszínvonal növekedést szeretne elérni, hiszen ennyi a kormány által prognosztizált inflációs mérték. Hozzátette, eredetileg nulla százalék volt a tulajdonos ajánlata, amit a hónap elején sikerült elmozdítani. A két fél között csütörtökön újabb tárgyalás zajlott le, amelyen 2,6 százalékot ajánlott a tulajdonos képviselője.

– Örömmel tölt el, hogy itt tartunk. Ezt értéknek, pozitív gesztusnak tartjuk – fogalmazott Berkes Sándor, a Paksi Szakszervezetek Érdekegyeztető Tanácsának soros elnöke hozzátéve, hétfőn újabb tárgyalási forduló következik, amelynek eredményét minden érdekelt testület értékeli.

– Az MVM és az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége mai tárgyalásán a felek álláspontja jelentősen közeledett, hamarosan létrejöhet a kölcsönös megelégedésen alapuló megállapodás – közölte az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Mint írták, az energetikai iparágban az MVM Csoport bér-, béren kívüli és jóléti juttatásainak színvonala kiemelkedik a versenytársak közül, különös tekintettel arra, hogy több, az iparágban működő vállalatnál évek óta nem adódott lehetőség bérfejlesztésre.

Amennyiben az infláció meghaladja a 2,6 százalékot, a társaság – legfeljebb 3,1 százalékos – inflációkezelést is garantál – olvasható az MVM közleményében. Az MVM-hez 21 gazdasági társaság tartozik, ezek összesen közel nyolcezer embernek adnak munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!