Közélet

2013.07.05. 17:39

Megtanulták, mit kell tenni katasztrófahelyzetekben

Harminchárom gyermek ismerkedik a katasztrófavédelem, a tűzoltóság munkájával, eszközeivel, a tűzoltóversenyekkel, valamint a társszervekkel a Bölcskei Tűzoltó Diáktáborban.

TEOL/T.V.

A már hagyományos nyári programot a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Paksi Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület szervezi. A gyerekek hétfőn érkeztek, azóta a tűzoltó versenysport elemeivel ismerkednek, illetve játékos vetélkedőkkel, programokkal, töltik idejüket.

Csütörtökön a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai tartottak bemutatót, illetve egy verseny keretében megmutathatták, ki tud a legtöbbet a katasztrófavédelemről és a tűzoltóságról, ki a legügyesebb célba lövésben, rádiós navigálásban.

A katasztrófavédelmi teszt nagyrészt gyakorlatias kérdéseket tartalmazott, például hogy mi a helyes magatartási forma nagy vihar esetén, vagy mit kell tenni, ha egy hordóból erős szagú folyadék szivárog.

A rádiózást a labirintusban gyakorolhatták, ahol bekötött szemű társukat kellett navigálniuk. Az is kiderült, ki ismeri legjobban a veszélyt jelző táblákat, ki tud a legügyesebben puttonyfecskendővel célba lőni. A vetélkedőn a Tűzsárkányok csapata bizonyult a legjobbnak.

Címkék#Bölcske
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!