Közélet

2013.07.07. 17:18

Nagy sikert arató ünnep

– Sok titka van, kezdve a kasza megélezésétől, beállításától egészen a technikáig – adta válaszul Ferger Jani bácsi szombaton a sióagárdi búzatábla mellett arra a kérdésre, miben rejlik a hagyományos aratás sikeressége.

TEOL/V.B.

Miközben homlokáról letörölte az izzadságcseppeket arra is kitért humorosan a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör csapatát erősítő férfi: az sem mindegy, ki hordja a vizet az aratóknak, majd a mondatát befejezve Töttős Eszterre pillantott mosolyogva. A 9 éves kislány szorgosan járt a dolgozók között, akik jó szívvel fogadták tőle a hűsítőt a tikkasztó melegben.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes csapat tagjai munka közben: Katus József (balról), Mancsi Andrea, Molnár Emese és Besei-Tóth László (Fotó: G.K.)
[/caption]– Már több mint 20 éve szervezünk aratóünnepet a régi hagyományok felelevenítése és a fiatal generációval történő megismertetése érdekében – világított rá a program céljára Háry János. Sióagárd polgármestere hozzáfűzte, az esemény jó lehetőséget teremt arra is, hogy találkozzanak egymással az emberek, a környező települések pedig tovább erősítsék kapcsolatukat. Hiszen maga a verseny – folytatta – egy óra alatt lezajlik, de az ezt megelőző készülődés és az aratás utáni közös mulatozás kitölti a napot.

A jó kedvvel már a délelőtti látogatásunkkor sem volt baj, a szekszárdi társaskör népes szurkolócsapata vitte a prímet a bíztatás intenzitását tekintve, de még ez sem volt elég a három megyeszékhelyi csapat sikeréhez. Ugyanis a versenyt a házigazdák egyes alakulata nyerte meg, a bogyiszlói kettes csapat lett a második, míg a bronzérmet jelentő helyen a keceliek végeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!