Közélet

2013.07.30. 15:11

Összesereglettek a lovak szerelmesei a vásártéren

A szervezők szerint kevés hagyományőrző program van a városban, ezért ötödször is megrendezték a Betyárnapot Dunaföldváron.

Vida T.

Ötödször rendeztek Betyárnapot a városban, az új szervezőgárda azonban most debütált. Sebestyénné Zámbó Gyöngyi, Gálik Ferenc és a lapunknak nyilatkozó Györkő Renáta szerint kevés hagyományőrző program van a városban, ezért gondolták, hogy ezt továbbviszik.
– Nem szeretnénk, ha abbamaradna, sőt bővíteni szeretnénk a Betyárnapot – fogalmazott Györkő Renáta. A mostanit viszonylag rövid idő alatt hozták tető alá. De nemcsak ez okozott nehézséget, hanem az is, hogy főként adományokból finanszírozták a költségeket, éppen ezért gondolták úgy, hogy létrehoznak egy helybeli lovasegyesületet. A Dunaföldvári Betyárnap egyébként a lovakról és azok szeretetéről szólt, mondta a szervező.

Majdnem félszáz fogat indult el többféle kategóriában a vásártéren kialakított versenypályákon. Az eredetileg egy kilométeresre tervezett, végül majd’ három kilométeres vágtán már kisebb volt az érdeklődés, a három induló közül végül ifj. Rafaisz József (Madocsa) bizonyult a leggyorsabbnak. Az esti koncertre, Jolly és Suzy mulatós műsorára sokan voltak kíváncsiak, az előadás kezdete sajnos összecsúszott az eredményhirdetéssel, ami okozott némi felzúdulást. E malőrtől eltekintve a program zökkenőmentes volt, foglalta össze Györkő Renáta. Fogathajtásban 6 kategóriában avattak bajnokot, első lett Tuba Károly, Szűcs-Farkas Zoltán, Dobó Imre, Gálik Ferenc, Kerti Mihály és Garam Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!