Közélet

2013.07.30. 18:04

Pakssal ismerkedett a francia internetes újságíró

Kerékpáros városnézésen, dunai motorcsónakázáson vett részt Justine Cano fiatal francia blogger, aki elektronikus újságírással foglalkozik.

Vida T.

A fiatal francia nő elektronikus újságírással foglalkozik, utazó bloggerként hívja fel a figyelmet az európai kulturális eseményekre. Körútjának első állomása Magyarország, volt már a Balaton Soundon, a Veszprémfesten és megy a Sziget Fesztiválra is. Minden régióba ellátogat, így a Dél-Dunántúlra is, amelynek megismerését Pakson kezdte. Ezt követően Mohácsot, Pécset és Kaposvárt fedezi fel.

Justine Cano írásait számos portál átveszi, 37 turisztikai szakújságíróval áll közvetlen kapcsolatban. Magyarországi útját a Magyar Turizmus Zrt. koordinálja. Paksra is rajtuk keresztül érkezett. Mint lapunknak elmondta, a Dunával Budapesten találkozott először, és azt kérte, hogy olyan kisvárosba is kalauzolják el, amely szintén a folyó partján van. Kíváncsi volt egy valódi kisvárosra, a vidéki életre. A Duna mellett a kerékpáros városnézés lehetősége, az atomerőmű jelenléte nyomott még a latban.

Justine Czink Dóra turisztikai referens társaságában a Cseresznyési Erdei iskolából indult el „meghódítani” Paksot. Útba ejtették többek között a Makovecz-templomot, amit nagyon különlegesnek, modernnek ítélt. A délutánt dunai csónakázással zárta, a napot a Prelátusban borkóstolóval. Lapunknak elmondta, hogy a magyar emberek segítőkészek, hazánkban – még a fővárosban is – biztonságban érzi magát. Paks egy szép, nyugodt kisváros szerinte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!