Közélet

2013.07.23. 17:00

Szeretnék Paksot rövid úton elérni, hogy ott dolgozhassanak

A községet Pakssal összekötő út terveinek elkészítésére nyújt be egyedi pályázatot a gerjeni önkormányzat a paksi atomerőmű Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítványához.

TEOL/V.T.

A dokumentáció költségeinek pontos összegét még nem ismerik, azt 15-20 millió forintra becsülik, tájékoztatott a falu polgármestere. Máté Dénes kifejtette, hogy ez a szakasz, amelyiken közvetlenül el lehet jutni Paksra, 9,4 kilométeres, azaz fele olyan hosszú, mint a jelenlegi.

Az érintett terület felerészben Pakshoz, felerészben Gerjenhez tartozik. Hogy lesz-e majd pályázati vagy egyéb lehetőség, még nem tudni, mindenesetre szeretnék azt felkészülten fogadni, ezért döntöttek úgy, hogy elkészíttetik a terveket.

Ez a lépés szorosan összefügg a paksi atomerőmű tervezett bővítésével, a leendő dolgozók fogadására szeretnének felkészülni, illetve megteremteni annak lehetőségét, hogy a gerjeniek könnyebben járjanak munkába. Miután a községet kompjárat köti össze az Alfölddel, az ott élők lehetőségei is bővülhetnek ezen a téren, mondta Máté Dénes.

Hozzáfűzte, egyéb tekintetben, például a hulladékgazdálkodási rendszer működtetésében is kötődnek Pakshoz. Ha elkészülne a rövidebb út, olcsóbban is kevésbé környezetszennyező módon szállíthatnák a hulladékot.

A képviselő testület hétfői ülésén az említett pályázat benyújtásán túl foglalkozott az óvodavezetői pályázattal is. Mivel érvényes pályázat nem érkezett, a jelenlegi vezetőt bízta meg egy évre az intézmény vezetésével azzal, hogy később újra meghirdeti az állást.

A testület arról is határozott, hogy ismét kölcsönöz pénzt a Gerjeni Fiatalok Egyesületének, hogy a Leader pályázatban elnyert színpad-bővítést előfinanszírozhassa. A civil szervezetnek 700 ezer forintot juttatnak, amely a pályázati támogatásból fizeti azt vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!