Közélet

2013.07.02. 15:01

Testvérvárosukba, Kernenbe tekertek

Másfél hét alatt tette meg a 800 kilométert a dombóvári társaság. A Duna mentén haladtak, szembesülve a nemrégiben levonult áradás nyomaival.

H. E.

Kerékpáron gurult el Dombóvár németországi testvérvárosába, Kernenbe Fazekas István, Dr. Kozma Mihály, Dr. Smátrola Gábor és Kőszegi György – ők már 20 éve is megtették ezt a túrát –, valamint Boros Szabolcs, Csáky Szabolcs, Fehérvári Levente és Heisz Attila. A 800 kilométeres távnak Sopronból indult neki a társaság, majd Bécset érintve haladtak végig a Duna mentén, szembesülve a nemrégiben levonult áradás nyomaival – számolt be az útról Kőszegi György.

A Dunát elhagyva Stuttgart felé vették az irányt és a cél előtt 30 kilométerrel már a kerneni kerékpáros barátok is csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt tekerjenek be a város főterére, ahol már Kernen-Dombóvár Baráti Kör vezetői és tagjai – köztük az elnök Jörg Karnowsky – köszöntötte a bringásokat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A dombóvári kerekesek és kerneni vendéglátóik
[/caption]

Másnap a két helyettes, Krisztina Lederer és Uwe Eberspächer, valamint a biciklis társak kíséretében környékbeli kirándulásra indultak, útba ejtve Heincz Barocke sírját, aki 2005-ben hunyt el egy magyarországi, közös kerékpártúra alatt. Ezután a kerneni szőlőskerteket, majd Stuttgartban a Mercedes Múzeumot nézték meg, Esslingen várában és óvárosában pedig a középkori időutazást tettek. A túra másfél hetet ölelt fel.

Címkék#dombóvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!