Közélet

2013.10.25. 16:28

Elismerték a város tehetséges diákjait

A tudomány, az anyanyelvi kultúra, a művészetek, illetve a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat, illetve az őket felkészítő pedagógusokat jutalmazta a Tehetséges Fiatalokért Alapítvány a nemzeti ünnep alkalmából.

TEOL/V.T.

Dávid József, a kuratórium elnöke kiemelte, hogy több mint huszonöt éve az akkori erőmű- és városvezetés hozta létre az alapítványt, hogy a fiatalokat motiválja a további szép teljesítményre.

– Célunk elsősorban az erkölcsi elismerés, de ezt pénzbeli jutalmazással is megerősítjük – hangsúlyozta. Azt mondta, a jutalmazottak egyszer majd a térség gazdasági társaságainál, köztük az atomerőműnél helyezkednek el, ezért fontos hogy minél több fiatalt felkaroljanak.

Idén hetvenkét pályázat érkezett a kuratóriumhoz, amiből harminckettőt díjaztak, köztük kettő hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalt. Dávid József külön kiemelte az Energetikai Szakközépiskolát, ahonnan a legtöbb pályázat érkezett. Egyikük Papp Zoltán, aki fizika tantárgyból ért el kimagasló eredményt.

Megyei tanulmányi versenyen első, országoson negyedik helyezést ért el. Azt mondta, nagyon szereti a fizikát, mert könnyű, logikus tudomány, a dolgok egymásra épülnek. Azt is elárulta, hogy örömmel értesült arról, hogy díjazzák a város tehetségei között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!