Közélet

2013.10.21. 14:25

Fényképeken örökítették meg a nagy átalakulást

A városközpont-rekonstrukció kapcsán hirdetett fotópályázatot az önkormányzat, a bekültött képek az utcákon folyó bontásokat, gépi és kézi munkákat ábrázolják.

Venter Marianna

Több mint száz pályamű érkezett a fotópályázatra, amelyet a közelmúltban lezárult városközpont rekonstrukció kapcsán hirdetett meg az önkormányzat. A versenyzők többsége simontornyai volt, de a város határain kívülről is érkeztek pályaművek.

A zsűri nevében Könyv István János grafikus és Rózsa Zoltán fotós mondott véleményt az alkotásokról. Mint elhangzott, nem volt elvárás, hogy professzionális képek készüljenek, de értékelték a fények jó megválasztását, az izgalmas képkivágásokat, amelyek egy amúgy statikus célpontot is izgalmassá tehetnek. Azok az alkotások, amelyek bekerültek a kiállítás anyagába, illetve a jövendő kiadványba, minden esetben érdekes, az elvárásoknak megfelelő képek. Izgalmasan követik végig a városrehabilitáció során az utcákon folyó bontásokat, gépi és kézi munkákat, építkezéseket. Híradó jelleggel tudósítanak az érdekes, környezetet erősen átalakító, megváltoztató munkálatot.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A nyertes, Varga László
[/caption]

A zsűri három személyt jelölt meg a pályázók közül, akik egyben a legkiemelkedőbbek sorrendjét is alkotják: Varga László, Tilinger Sándor és Szekeres Tiborné. A kiállításon és a kiadványban szerepelnek még a fent említett alkotók mellett: Gyurkóné Tóth Irén, Szekeres Tibor, Váczi Enikő, Váczi Ádám, Hersics Bence és Gárdonyi Norbert. Az ifjúsági és a felnőtt kategória győztesei – Váczi Enikő és Varga László – jutalma egy-egy digitális fényképezőgép. Az internetes közönségszavazás nyertese is Varga László lett, aki a díjat felajánlotta a legfiatalabb, legtöbb szavazatot kapott pályázónak, Hersics Bencének.

Címkék#Simontornya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!