Közélet

2013.10.20. 14:27

Kompromisszumok nélkül takarítottak

Nemcsak fizikai segítséget nyújtottak, szemetet gyűjtöttek, gyerekekkel játszottak az ifjak a „72 óra kompromisszumok nélkül” országos program akciónapján.

B. K.

Október napsütésben bővelkedő napjait ismét város szépítésre tudtuk fordítani. Most az általános- és középiskolások, valamint az egyetemisták vették ki a részüket a munkából – tájékoztatott Bodó Katalin, az Alisca Terra Kft. környezetvédelmi referense, a Szépítsük együtt Szekszárdot! programfelelőse.

Október 12-én mintegy 30 fiatal csatlakozott a „72 óra kompromisszumok nélkül” országos program helyi, ökumenikus akciónapjához. Takarítottak a plébánián, meglátogatták és játszottak azokkal  a gyerekekkel, akiknek a hétvégén a kórházban kellett tartózkodniuk, és fociztak szociálisan rászoruló és értelmi sérült fiatalokkal. Megtisztították a sétáló utca mentén húzódó kőpadkát, szedtek szemetet a Babits Általános Iskola mellett, gyűjtöttek avart a Háry szobornál és festettek hídkorlátot a Berzsenyi és Pollack utcáknál.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Garay iskola kerítését is önkéntesek, köztük szülők festették le
[/caption]

– Munkánk itt nem fejeződött be, ugyanis 14-én, hétfő délután az I. Béla Gimnázium diákjaival indultunk illegális hulladéklerakó-felszámoló útra a Lösz szurdik tanösvény mentén. Történelmi, földrajzi ismeretekkel is gazdagodtunk Barocsai Zoltán tanár úr segítségével – tudatta Bodó Katalin. Az akció ezen a hétvégén a Garay Általános Iskola kerítésének festésével folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!