Közélet

2013.10.02. 16:04

Rendkívüli körülményekre készültek

Ellenőrző gyakorlatot tartottak kedden délután a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kölesdi raktárbázisán.

TEOL/H.E.

Boros Brigitta szóvivő elmondta, hogy a III. kiemelt fokozatú tűzoltó erők, vagyis a szekszárdi, a paksi és a dombóvár hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységei 5 gépjárművel és 24 tűzoltóval vettek részt a gyakorlaton. [caption id="" align="alignleft" width="334"] Öt gépjárművel 24 tűzoltó vettek részt a gyakorlaton
[/caption]

A vonulási út járhatóvá tételét végezték el, majd egy füsttel telített, labirintus jellegű, több helyiségből álló földalatti létesítményben felderítési, tűzoltási feladatot, bajbajutott személyek keresését és mentését hajtották végre, illetve egy „robbanás” miatt bekövetkezett épületomlás után, új kijáratot keresve saját magukat és sérült társaikat kellett kimenteniük. Ez idő alatt a felszínen lévő társaik készítették elő és biztosították számukra a menekülési útvonalat.

A cél az elméleti képzésen elsajátított ismeretek begyakoroltatása, a szerelési készség fejlesztése, a kisgépek, a speciális műszerek és a védőfelszerelések, a különböző járműtechnikák működtetésének gyakorlása, valamint a tűzeseteknél és műszaki mentéseknél előforduló rendkívüli körülmények közötti feladatellátás szimulálása volt. A gyakorlatot megfeleltre értékelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!