Közélet

2013.10.23. 20:11

Segíthetnek megőrizni a méltóságot az út végén

A „Méltósággal az út végén” Hospice alapítvány a rákos, végstádiumú betegeket, illetve hozzátartozóikat támogató ellátás területén végzi önkéntes szolgálatát.

Ihárosi I.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A hospice világnapi rendezvényen nárciszokat ültettek a résztvevők (Fotó: Mártonfai)
[/caption]

Nárciszültetés, önkéntesek avatása, előadás és műsor is szerepelt a programban a megyei kórház és a „Méltósággal az út végén” Hospice alapítvány világnapi rendezvényén. A kórház kultúrházában kedden délután köszöntőt mondott Gliedné Tillmann Erzsébet ápolási igazgató, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Singer Magdolna, a veszteség-feldolgozásra szakosodott szakember, író-újságíró tartott előadást arról, hogy ki kap többet, a segítő, vagy a segített.

Mint ismeretes, az alapítvány a rákos, végstádiumú betegeket, illetve hozzátartozóikat támogató ellátás területén végzi önkéntes szolgálatát. A támogatás célja, őszinteségen alapuló, szeretetteljes légkör kialakítása, melyben fontos az emberi méltóság tiszteletben tartása és megőrzése az élet utolsó percéig. Ennek a jegyében tett esküt kedden nyolc új önkéntes, akik 40 órás elméleti és ugyanannyi gyakorlati képzésen vettek részt. Műsort idén is a Garay általános iskola diákjai adtak, akik részt vettek a kórház kertjében a segítők jelképeinek, a sárga nárciszoknak az elültetésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!