Közélet

2014.03.14. 07:52

A korrekt munkát díjazta az atomerőmű

Az újságíró szakma kiválóságai kaptak jutalmat a sajtó napján. Egy újonnan alapított díjat is átadott Hamvas István vezérigazgató.

V. T.

Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani – mondta dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató tegnap az Urántoll átadásán. A kitüntetést az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 1992-ben azért alapította, hogy azzal ismerje el azok munkáját, akik korrekt tájékoztatással segítik az atomerőmű társadalmi elfogadottságát. Az atomerőmű műszakilag, biztonság szempontjából jól teljesített, de ahhoz, hogy erről minél többen értesüljenek, jó tájékoztatásra van szükség, s azokra, akik az atomerőmű „közlendőit” korrekt módon továbbítják – fejezte be a gondolatot dr. Kovács Antal.

Idén Dékány Lóránt, a Magyar Nemzet újságírója kapta a díjat, aki „tényszerűen, közérthetően, az események hátterét is megvilágítva tájékoztatja olvasóit. Remekül működik benne az újságírói ösztön, kérdez, vitatkozik, magyaráz.” Dékány Lóránt azt mondta, az atomerőműben nem veszik rossznéven a kérdések sokaságát, különösen, ha a megközelítés szakmai, nem pedig politikai.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dékány Lóránt Urántollat, Orbán Otília (jobbról) Atomtollat kapott (Fotó: Gottvald)
[/caption]

Egy újonnan alapított díjat is átadott Hamvas István vezérigazgató. Az Atomtollat az Atomerőmű újság munkatársai olvasói szavazatok alapján kaphatják meg. Az első díjazott Orbán Otília, aki elárulta, hogy máig ugyanúgy élvezi az újságírást, mint az elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!