Közélet

2014.03.18. 17:04

Apró emléktárgyak a múzeumboltból

Nemcsak a múzeum, hanem a város is gazdagodott egy új színfolttal, mondta a Wosinsky Mór Múzeum igazgatója, Ódor János a múzeumbolt tegnapi megnyitóján.

TEOL/M.I.

Fotó:

A mutatós kis üzlet a főbejárat belső részén kapott helyet, nonprofit jelleggel működik, 300 fajta termék, 70 ismeretterjesztő kiadvány, saját kiadású könyvek között válogathatnak az érdeklődők. A 120 éves intézmény életében egy kis, de jelentős lépés ez, tette hozzá az igazgató. Minden látogatói igényt ki szeretnének elégíteni, céljuk, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő kiadványt, emléktárgyat, műtárgymásolatot.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ódor János igazgató mutatta be a múzeumboltot az érdeklődőknek (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]A Tolna megyei népművészetet reprezentáló munkákat is megvásárolhatják itt az érdeklődők, amelyek archaikus módon készültek, helyi mintákkal, felvillantják a helyi, nemzetiségi hagyományokat. A megnyitón Horváth István, országgyűlési képviselő, Szekszárd polgármestere elmondta, a múlt év óta a múzeum városi fenntartáshoz tartozik.

Az elmúlt hetekben egy kisbuszt kapott az intézmény a várostól, amely megkönnyíti a kiállítandó tárgyak, eszközök szállítását. A polgármester is gratulált mindazoknak, akik segítettek a múzeumbolt létrehozásában. Mint mondta, bízik benne, hogy egy kis lépést sikerült tenni afelé, hogy a múzeum az eddiginél is látogatottabb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!