Közélet

2014.03.20. 13:11

Tanuszoda épülhet a járás székhelyén

Kormánydöntés született arról, hogy uszoda épülhet Tolnán. Az iskolai úszásoktatást szolgálja, de mások is használhatják majd.

S. K.

– Megszületett a kormánydöntés, tanuszoda épülhet a városban – jelentette be dr. Sümegi Zoltán, Tolna polgármestere szerdán este a helyi civil szervezetek találkozóján. Mint az ismeretes, a kormány még tavaly jelezte, hogy a kötelező iskolai úszásoktatás feltételeinek biztosítása érdekében belátható időn belül minden olyan járásban építenének tanuszodát, ahol ez még nem áll rendelkezésre. Az országban mintegy 30 ilyen járás van, a tolnai is ilyen.

Dr. Sümegi Zoltán elmondta, a Duna révén a vízhez számos területen kötődő, jelentős úszó- és vízilabdamúlttal is rendelkező városban korábban nem volt realitása egy uszoda létrehozásának, többek között a magas fenntartási költségek miatt. A tervek szerint azonban az új tanuszodát az állam fogja működtetni. A város vezetése szerette volna, ha a létesítmény a volt laktanyai területen, a gimnázium mellett, az egykori lóistálló átalakításával készülhetett volna el. Úgy tűnik azonban, hogy ehelyett várhatóan zöldmezős beruházásként fog megépülni, a Szedresi utca és a Bodegraveni (ipartelepi) út kereszteződésénél levő önkormányzati területen.

A polgármester elmondta: a tanuszoda, elnevezésének megfelelően elsősorban az iskolai úszásoktatást szolgálja majd, de a fennmaradó időben mások is használhatnák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!