Közélet

2014.04.01. 16:13

A körforgalommal biztonságosabb lesz a siófoki elágazó

Körforgalom épül Szekszárd mellett, a 6. és a 65. számú főutak veszélyes találkozásánál, ismertebb nevén a siófoki elágazónál, hamarosan elkezdik az építkezést.

Budavári Kata

Fotós:

Fotós:

A kivitelezés április közepén indul, mivel a projekt évekig tartó előkészítése, azaz a tervezés, a területszerzés, az engedélyeztetés és a régészeti feltárás lezárult. A keddi sajtótájékoztatón Horváth István, Szekszárd polgármestere, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a csomópont átépítéséről tavaly született döntés, és várhatóan jövő év február 10-re készül el. Hozzátette: megkérdőjelezhetetlen a beruházás fontossága, hiszen az elmúlt öt évben ennél a közlekedési pontnál sajnos több halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is volt. Az új forgalmi renddel a 6-os és 65-ös utak találkozásánál sokkal biztonságosabbá válik a közlekedés.

Kardos Gábor, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója arról számolt be, ez a fejlesztés része annak az országos csomagnak, mely hat csomópont átépítését tartalmazza. A valamivel több, mint 442 millió forintos korszerűsítéssel egy kétszer kétsávos körforgalom, tengelysúly mérő hely, két buszmegálló öböl épül, valamint a közlekedés biztonságát LED-es közvilágítás is szolgálja majd.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A siófoki elágazó átépítése április közepén kezdődik. Az autósoknak forgalomkorlátozásra kell számítaniuk (fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Horváth István elmondta, az átépítés azért is tart közel egy évig, mert az autós forgalmat nem lehet más utakra terelni, részleges korlátozásra viszont számítani kell. Megkérdeztük, számítani lehet-e arra, hogy a 6-os és a 63-as utak kereszteződésénél a későbbiekben körforgalom épül. A városvezető elmondta, A 6-os út tolnai elágazóját azért nem építik át, mert az M6-os és a 6-os út kereszteződése innen mintegy ezer méterre épült, mely a jelenlegi csomópont forgalmát és funkcióját is megváltoztatta, más a forgalmi rend, és itt az utóbbi időben nemhogy a korábbi időszakra jellemző súlyos balesetek, de kisebb koccanások sem történtek.
A siófoki elágazó átépítése április közepén kezdődik. Az autósoknak forgalomkorlátozásra kell számítaniuk (fotó: Mártonfai Dénes)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!