Közélet

2014.09.19. 12:05

Kegyes volt az időjárás a résztvevőkhöz

A szomszédos Vajtáról, Cecéről, sőt még Nagydorogról és Kajdacsról is érkeztek csikósok, kocsisok az idei szüreti mulatsággal.

TEOL/V.T.

A lovasokat, hintósokat gyalogosok sora követte. A faluban három ponton üdítővel és némi harapnivalóval kínálták a felvonulókat. Ehhez az önkormányzat biztosította a bort, frissítőt, pogácsát és kuglófot. Nagy szerencséje volt a résztvevőknek az időjárással, a felvonulás alatt csodás volt az idő. A menet a művelődési háztól indult, majd oda is tért vissza, itt rendeztek helybeli és vendég előadókkal műsort. 

Fellépett a Pálfai Rozmaring Népdalkör, a Pálfai Rezeda Néptánccsoport, a Pálfai Mesevár Óvoda ovisai, a Pálfai Hagyományőrző Néptáncegyesület, Pálfai Hagyományőrző Tánccsoport és Mátics Anna, valamint a Kajdacsi Gyöngyvirág Néptánc Együttes és a Foktői Hagyományőrző Néptáncegyüttes.

A menetet és a fellépéseket az Iszkába zenekar kísérte. Este a cecei Boros zenekar húzta a talpalávalót. Szebek Katalin teleház vezető azt mondta, a szüretet vidékfejlesztési pályázaton nyert támogatásból finanszírozták, ahogy a pálfai hagyományőrző rendezvények többi eseményét, a Farsang Farka táncházat és a falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!