Közélet

2014.09.30. 16:40

Majd negyed százados hagyománya van

Negyedszázados hagyománya van a szüreti napnak, amit ehhez mért figyelemmel szerveztek meg.

TEOL/V.T.

A sorban huszonnegyedik szüreti fesztiválra feldíszítették a falut. A program a Gerjen sok objektíven keresztül című fotókiállítás, valamint Verőczei Péter textilszobor bemutatójának megnyitójával kezdődött. Ezt követően az érdeklődők megtekinthették Gerjen imázsfilmjét, amit nagy tetszéssel fogadott a közönség. A kedvező fogadtatás miatt este, a csarnokban szélesebb közönség előtt is levetítették a falut bemutató filmet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A nyitótáncot az alsó tagozatosok mutatták be idén (V.T.)
[/caption]A szüreti forgatagot a fácánkerti Forgatós néptánc együttes nyitotta. Máté Dénes polgármester köszöntője után átadták a Gerjen Község Bora címet, amelyet idén Nánai János vegyes vörös bora nyert el. Az idei nyitó táncot az iskola alsósai mutatták be, majd elindult a felvonulás a jegyzői és bírói házhoz, ahol megvendégelték a felvonulókat.

A menet utolsó állomása a sportcsarnoknál volt, ahol fellépet Zsikó Zoltán, Berta Alexandra népdalénekes, a Duna-Rock Akusztik zenekar és Hőgyészi Néptáncosok. Este fél 9-kor megtörtént az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek országos akció tűzgyújtása, majd hajnalig báloztak a falu lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!