Közélet

2015.04.01. 11:36

Egészségesebb lesz a víz

Elkezdődött a próbaüzem a Dombóvár és térsége ivóvízminőség-javító programban, az ünnepélyes indítás kedden Dalmandon volt, ahol az érintett tizenhárom település polgármestereit is vendégül látták.

TEOL/H.E.

Pintér Szilárd, a társulás képviselője köszöntőjében elmondta, hogy 2010 óta folyt az előkésztés, és az elmúlt év szeptemberében megkötötték az együttműködési szerződést a kivitelezővel, ami után elkezdődhetett a munka. A kivitelező a DASZ Konzorcium, melynek vezetője az Alisca Bau Építőipari Zrt.

Szűcs Tamás projektmenedzser arról beszélt, hogy bár az előzmények hosszú időt vettek igénybe, a beruházás zavartalanul halad, és tartható a június 30-ra kitűzött cél, vagyis az átadás. A kivitelező részéről Fülöp István szólalt fel. Elmondta, hogy mostanra elkészültek az új kutak, a négy új vízmű-telep és megépült mintegy 40 kilométernyi ivóvíz-távvezeték, illetve elkezdődött a meglévő vezetékek rekonstrukciója. Május végére így már az új minőségű, az Európai Uniós előírásoknak megfelelő vizet fogyaszthatja a lakosság. A beruházásnak köszönhetően több mint 15 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátása válik biztosítottá.

A szakember arra is kitért, hogy a visszajelzések alapján eddig nem okozott jelentős kellemetlenséget a munka, ugyanakkor figyelmeztetett, elérkeztek abba a szakaszba, ami a működő ivóvíz-hálózatot is érinti, ezért szükségszerűen, hosszabb-rövidebb ideig tartó vízkorlátozásra lehet számítani. Erről azonban időben értesítik az érintett háztartásokat.

A projekt összköltsége: 2 849 847 286 forint, a támogatás intenztizátása több mint 83 százalék. Jelen pályázati kiírás forrását a Kohéziós Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Ezek is érdekelhetik