Közélet

2015.05.04. 06:38

Kerékpárút köti össze Dunaföldvárt Solttal

A turizmus fejlődése Horváth Zsolt szerint csak egyik hozadéka lehet annak, hogy immár kerékpárút köti össze Dunaföldvárt Solttal, azaz Bács-Kiskun megyével, a Duna túlsó partjával.

Vida T.

A város polgármestere szerint a helybeliek életminősége, komfortérzete lehetőségei is javulnak, hiszen kerékpárral elmehetnek akár a Szelidi-tóig. Kiváló lehetőség a bringával most már könnyedén megközelíthető Kis-Duna, amely a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének kezelésében van. Itt főzési, piknikezési lehetőség vár mindenkit, van a gyerekeknek játszótér, de csónakázásra, kirándulásra is van lehetőség. [caption id="" align="alignleft" width="430"] El lehet menni a Szelidi-tóig (Fotó: Vida T.)
[/caption]

A kerékpárút alapkövét tavaly szeptemberben rakták le, ünnepélyes átadását május közepére tervezik. A bringaút a dunaföldvári Beszédes József hídtól Solt központjáig halad részben a régi vasúti töltésen. A beruházás során átépítik a Holt Duna ág feletti kishidat, közlekedési jelzőtáblákat és információs táblákat helyeznek ki.

A fejlesztésnek köszönhetően a biciklizők az 52-es főút mellett, de attól elválasztott, biztonságos kerékpárúton juthatnak el egyik településről a másikra. A két város fele-fele arányban vállalta a 7,6 millió forint önerőt, 200 millió forint pedig uniós és kormányzati forrás.

A Solt-Dunaföldvár közötti három kilométer hosszú kerékpárút az apostagi kereszteződésnél a turisztikai szempontból jelentős európai EuroVelo6 nemzetközi kerékpárúthoz is csatlakozik majd. A Duna mentén futó fő kerékpáros útvonal fokozatos kiépítése a Kormány kiemelt programjai között szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!