Közélet

2015.07.07. 15:17

A tilalom ellenére tüzet raktak, baj is lett belőle

Tűz keletkezett egy szekszárdi kft. telephelyén hétfőn délelőtt – tájékoztatott Boros Brigitta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

H.E.

Elmondta, hogy egy plazmavágó két porfiltere füstölt. A helyszínre érkező szekszárdi hivatásos tűzoltók megbontották a burkolatot, majd egy sugárral eloltották a lángokat. Életveszély nem volt, a kft. dolgozói a tűzoltók kiérkezése előtt elvégezték az áramtalanításat.

Nem ez volt az egyetlen tűzeset hétfőn. Belecska és Keszőhidegkút között, a vasúti átjáró mellett mintegy ötszáz négyzetméteren avar, gaz égett kora délután, a lángok akácost és napraforgótáblát is veszélyeztettek. A tüzet a tamási önkormányzati és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Mucsiban, a Vörösmarty utcában száraz szénát gyújtottak meg, ami mintegy ezerötszáz négyzetméteres területre kiterjedő tüzet okozott, és egy melléképületet veszélyeztetett. A bonyhádi őrs tűzoltói és egy dombóvári egység oltotta el a tüzet.

Nagymányokon lakott területen belül égettek az önkormányzat által meghatározott időpontban. Az égetés mégis szabálytalan volt, mert 200 méteren belül fásított terület van, ahol a jelenlegi tűzgyújtási tilalom idején tilos a tűzrakás. A helyszínre a bonyhádi őrsről vonultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!