Közélet

2015.07.14. 21:34

A zoknicsatát minden évben megvívják

Minden nap másik kort ismertek meg az ifjak a történelmi táborban, a római korban is kalandoztak, de a honfoglalás idejét is felidézték.

V. T.

Több mint öt éve indította útjára nyári, történelmi táborát a művelődési központ. A gyerekek minden évben más és más korszakot fedezhettek fel játékosan, kalandosan. Megesett, hogy a római korban kalandoztak, vagy éppen a honfoglalás idejét idézték fel. Szenteltek egy turnust Dunaföldvár történetének is. Idén mindezt egy táborban ötvözték oly módon, hogy minden nap más korszak került terítékre.

Mint a tábor vezetője, Fafkáné Simon Ildikó beszámolt róla, a honfoglalás volt az egyik téma, a ''48-as szabadságharc a másik, kalandoztak Mátyás udvarában és a kuruc korban is elmélyedtek. Együtt keresték fel és koszorúzták meg a ''48-as huszár sírját, ismerkedtek a rovás írással, nemezeltek, mézeskalácsot készítettek, megismerkedhettek a táborozók az íjászat titkaival és egy-egy történelmi kor ételeivel, amit maguk is elkészíthettek.

A vár és az Ispánház mindehhez kiváló "hátteret" biztosított. A szervezők arról sem feledkeztek el, hogy vakáció van és ez egy nyári tábor, tehát a strandolás és a fagyizás is bekerült a programok közé ugyanúgy, mint a nagy kedvenc: a zoknicsata, amit minden évben megvívnak a kis táborlakók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!