Közélet

2015.07.10. 17:28

Gyakran lezárják a belvárost, jó lenne előre tudni róla...

Szekszárdon gyakoriak a belvárosban a kerékpárversenyek, emiatt a Béla téren és környékén akadályozott vagy lehetetlen a közlekedés. Az ott lakóknak ez gondot jelent, főleg, ha váratlanul éri őket.

Mauthner

Szekszárdon, a Bezerédj-i utcában lakom – írta egy olvasónk. – Július 4-én, szombaton, délután 6 óra körül szerettem volna hazamenni személygépkocsival, melyben egy nagy méretű ágy volt. (Az egyik bútoráruház ezen a napon akciózott Pécsen, a vásárlást is ezért időzítettük erre a napra). Nem gondoltuk a családdal, hogy meg sem tudjuk közelíteni a biciklisek miatt a lakásunkat. Így több száz méter távolságról cipekedtünk hazáig és közben a méregtől nem láttunk. Nem a biciklisek ellen van kifogásom, hanem az a bosszantó, hogy az érintett utcák lakóit nem értesítik a szervezők arról, hogy mettől meddig lesz lezárva a környék. Ha tudtuk volna, hogy este 8-ig nem tudunk hazamenni, akkor másképpen szervezzük a programot, de így teljesen kiszolgáltatott az ember. Ráadásul arra biciklizett a járdán az egyik szervező is, aki hallván, hogy az önkéntes polgárőröktől érdeklődtünk, meddig lesz az út lezárva, aki viszont erre nem tudott választ adni, a szervező a helyett, hogy segített volna neki, bennünket le „okostojásozott” és tovább kerekezett.

Gondolom, a bringások nevezési díjat is fizetnek, és szponzoraik is vannak, ebből talán futná arra, hogy az érintett körzetben egy-egy értesítést kiragasszanak. Kérdésem: amikor kiadja a város az engedélyt bizonyos utcák lezárására, előírnak-e feltételeket?

Az Önkormányzat, mint a helyi közutak kezelője, természetesen minden hasonló jellegű rendezvény kapcsán a kiadottközút kezelői hozzájárulásban előír feltételeket, tájékoztatta lapunkat Böröcz Máté kabinetvezető.

A szóban forgó kerékpárverseny kapcsán többek között az alábbiak kerültek rögzítésre a hozzájárulásban: Az útlezárás időpontját a helyi médiában (rádió, TV, sajtó) előzetesen közzé kell tenni, a megrendezendő verseny útvonala mentén és az általa határolt területen belül a lakókat tájékoztatni kell az útlezárásról a rendezvény előtt minimum 3 nappal, szórólapok útján. A fentiekből is jól látszik, hogy a lakó által panaszolt tájékoztatási kötelezettséget a rendezvény szervezőjének a hozzájárulásban előírtuk. Sajnos a szervező, ennek nem, vagy nem megfelelően tett eleget. A szervezők helyett is, ezúton kérünk elnézést a lakóktól a kellemetlenségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!