Közélet

2015.07.24. 14:56

Nikolett képviseli hazánkat a tajvani szépségversenyen - fotó

A szekszárdi Rudolf Nikolett nyerte el a Miss Face of Beauty Hungary címet a közelmúltban megrendezett Miss International Hungary szépségversenyen. A fiatal hölgy jövőre Tajvanon képviseli hazánkat.

Venter Marianna ([email protected])

Rudolf Nikolett az I. Béla gimnázium végzős diákja informatika-angol szakon, és azt tervezi, hogy rendezvényszervező lesz. Legjobban az esküvőszervezés érdekli. A Miss International Hungary élete első szépségversenye volt.

– A család és a környezetem már régóta agitált, hogy méressem meg magam egy versenyen. Azért ezt választottam, mert korrektnek tűnt, és ebben nem is csalódtam. Beküldtem hát a képemet, ennek alapján válogatták össze a harminc résztvevőt. A mezőnybe a közönség szavazata juttatott be, és az első elődöntőn is a közönségnek köszönhetően jutottam túl. Számomra ez azért volt nagyon fontos, mert feltett szándékom volt, hogy bebizonyítom: nem csak magas lányok érhetnek el sikereket a szépségversenyeken – mondja Nikolett.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Nikolett a fürdőruhás fordulóban. A versenyzők Mark Laufer és Rabócsi Renáta öltözékeit viselték (beküldött fotó)
[/caption]Az elődöntőt követően nemzetközi zsűri előtt folytatódott a verseny, egyedülálló módon Reality show keretében, tehát az érdeklődők végigkövethették az eseményt. Komoly felkészítés folyt, és különféle programok, feladatok következtek. Volt például sportnap, ahol squash-ban második helyezést ért el Nikolett. A tehetségkutatót saját koreográfiára előadott modern-kortárs táncával ő nyerte meg, a Miss Bikini fordulóban pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. Voltak izgalmas, érdekes feladatok, például amikor egy tíz kilós, kétméteres élő kígyóval kellett fotózkodni, egy másik alkalommal pedig a harmincas évek ruháiban pózolni.

Végül elérkezett a döntő napja, amelyben Mark Laufer és Rabócsi Renáta által tervezett ruhákban mérettek meg a versenyzők a koktélruhás-, a bikinis- és az estélyi ruhás fordulóban, ahol kérdéseket is kaptak, méghozzá magyar és angol nyelven is. A végső döntőbe öten jutottak be, közöttük Nikolett.

– Nagyon örültem már annak is, hogy bejuthattam a legjobbak közé, hiszen ez volt a célom, megmutatni, hogy a „trendi” paraméterek nem pótolnak mindent, hogy mennyit számít az egyéni kisugárzás, a színpadi jelenlét. Az, hogy nekem ítélték a Miss Face of Beauty Hungary címet, és az ezzel járó tajvani utazást, igazolta, hogy jól döntöttem, és hogy a zsűri és a közönség értékeli a munkámat. A szépségversenyen való részvétel ugyanis nem pusztán abból áll, hogy szép ruhában illegeti magát a színpadon az ember. Komoly felkészüléssel jár, elvárás, hogy a versenyzőnek legyen kiállása, stílusa, legyen kommunikatív, intelligens, a viselkedése pedig kifogástalan – hangsúlyozza Nikolett.

A versenynek vége, de az igazi felkészülés csak most kezdődik. Szponzorokat kell keresni, akik az öltözékkel, szépészeti eszközökkel és szolgáltatásokkal támogatják a kiutazását. Csiszolni kell az angoltudását, és közben folyamatosan sportolni, egészségesen élni, hogy a legjobb formájában indulhasson a Tajvanban megrendezésre kerülő világversenyen 2016-ban.

– A családom, a barátok és a környezetem támogatása, a közönség szavazatai nagyon sokat jelentettek számomra, és úgy érzem, nagy szerepük volt a sikerben. Már csak miattuk is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el nemzetközi mezőnyben is. Akik addig is szeretnék követni, hogy mi történik velem, hogy halad a felkészülés, a hivatalos Facebook-oldalamon követhetnek – zárja a beszélgetést Nikolett.

Ez a verseny különleges, mert itt nem egy, hanem három a királynő

A Miss International Hungary szépségverseny során a korona elnyerése nem az út vége. Úgy vélik, a királynői cím nem csak kiváltságokkal, hanem kötelezettségekkel is jár, ezért ügyelnek arra, hogy versenyzőik viselkedésükben, szellemiségükben egyaránt méltóak legyenek arra, hogy hazánkat a nagyvilágban képviseljék. Az országban egyedülálló módon a szépségverseny végső szakasza egy Reality show keretében zajlik. Ennek során a közönség online végigkövetheti a versenyzők mindennapjait, aktív részese lehet a felkészítő táborban átélt kalandoknak, és naponta dönthet arról, kinek kell elhagynia a versenyt. A verseny másik különlegessége, hogy nem egy, hanem három királynő kap koronát: Miss International Hungary, Miss Grand Hungary és a Miss Face of Beauty Hungary. A királynők külföldi versenyeken képviselik majd Magyarországot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!