Közélet

2015.07.26. 19:37

Siker volt az Anna-napi búcsú

Nagy érdeklődés mellett és szerencsére viharmentesen zajlott a hagyományos Anna-napi búcsú Dombóvár-Szőlőhegyen.

V.M.

Az Anna-napi búcsú régi hagyomány, amelyet az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton tartanak, mert így többen tudnak részt venni a rendezvényen. A program délelőtt a Szent Anna kápolnában megtartott szentmisével kezdődött, majd ezt követően kiegészült egy új elemmel, az önkormányzat által megtisztíttatott Mária-forrás megáldásával folytatódott a rendezvény.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Nagy sikert aratott a mazsorettek műsora (Fotó: TN)
[/caption]Mint arról az egyik szervező, Enczel Istvánné tájékoztatott, délután a hagyományok szerint sok program várta a mintegy négyszáz fős közönséget. Bohócos, gólyalábas megnyitóval kezdődött, utána volt kerékpáros-, rendőr és tűzoltó-, valamint fürdőruha bemutató, mazsorett műsor, habparty, műsort adott Pál Dénes énekes, majd bál következett a Golden''s Party Band zenekarral.

Az időjárás egy kicsit ráijesztett a közönségre, de szerencsére a vihar elvonult, így zavartalanul folytatódhatott a műsor. A búcsú hagyományát először a szőlőhegyi önkormányzati képviselő elevenítette fel. Utána átvette a szervezést az önkormányzat, az idén pedig az önkormányzat és a művelődési ház közös szervezésében zajlott a rendezvény. V. M.

Címkék#dombóvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!