Közélet

2015.09.13. 09:56

Építenek az erőműben felhalmozott tudásra

Nemcsak a múltra emlékeztek az atomerőmű egykori munkatársai, akik a cég meghívásának eleget téve részt vettek a pénteki nyugdíjas napon.

V. T.

A jelenről és a jövőről is szó esett a színes program keretében tartott fórumon. Hamvas István vezérigazgató részletes tájékoztatást adott a körülbelül nyolcszáz vendégnek. Az elmúlt évek sikerei közül legfontosabbként emelte ki azt, hogy az egyes és kettes blokkra megkapták a továbbüzemeltetési engedélyt, így újabb húsz évig biztosít megélhetést az erőmű a térségben élőknek. A jövőt illetően fontos az új blokkok építése, amelynek elindítói a paksi atomerőmű munkatársai voltak, akik a parlamentig vitték az ügyet. A megvalósításra létrehozott projekttársaság a munkája során épít arra a szaktudásra, ami az atomerőműben felhalmozódott. Hamvas István kiemelte, hogy Lázár János miniszter Pakson jártakor megerősítette, hogy Paks I. lesz az üzemeltetője az új blokkoknak.

A nyugdíjas nap – mint Majoros János elmondta – a szakszervezetek kezdeményezésére jött létre. A PADOSZ nyugdíjas tagozatának elnöke hozzáfűzte, hogy más nyugdíjasokat érintő intézkedéseket is sikerült elérniük az érdekképviseleteknek. Ezekről a fórum során tájékoztatást adott a nyugdíjasoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!