Közélet

2015.09.30. 16:21

Megbecsülik az időseket

Idősnek lenni jó egy olyan településen, ahol megbecsülik azokat, akiknek egy tisztes kort elérve is még céljaik vannak az életben.

Mauthner Ilona ([email protected])

Bátaszék ilyen város, figyelnek az idősek igényeire és segítik őket a hétköznapokban is. A Gondozási Központ Nappali Ellátása szociális étkeztetést, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, és idősek klubját kínál, mondta Hódi Katalin vezető. A be- illetve haza szállítást ingyenesen biztosítja az önkormányzat.

A Bátaszéki Nyugdíjas Egyesület elnöke, Dóra Lajos elmondta, 60 körüli a taglétszámuk. Heti foglalkozást nem tartanak, de rendszeresen – évszaknak megfelelően – szerveznek programokat. Tavasztól őszig időről, időre Mórahalomra utaznak, a gyógyfürdőbe, télen a farsang, a disznótoros vacsorák, az ünnepekre való készülődés hozza össze a csapatot. Ma, az Idősek Világnapján, Bátaszéken a kultúrházban lesz egy kis ünnepség, ahol fellép a Napsugár Nyugdíjas Egylet kórusa, illetve Leblanc Győző és Tóth Éva vendégművészek, majd állófogadással köszöntik a nyugdíjasok egymást.

A Bátaszéki Napsugár Nyugdíjas Egylet vezetője Mezei Bonifácné elmondta, éppen az ünnepségre gyakorolt a kórus, amikor kerestem. Az egyletnek 55 tagja van, minden héten kedden rendszeresen találkoznak, jókat beszélgetnek, negyedévente viszont összevárják egymás születésnapját és közösen ünnepelnek egy kis saját készítésű süteménnyel, illetve énekléssel.

Bátaszék vezetése mindig tisztelettel és hálával fordult a településen élő idősek felé, mondta Dr. Bozsolik Róbert polgármester. – Tisztában vagyunk azzal, bölcs öregjeink nélkül mi magunk sem lennénk: tőlük kaptuk az életet, tőlük kaptuk szellemi és kulturális javainkat, az ő kezük munkájából épült fel mindaz, amit mi a saját munkánkból építhetünk tovább. Hálánk és megbecsülésünk jeléül támogatásokkal, nekik szóló rendezvényekkel és az általuk igénybe vehető ellátások fejlesztésével kívánjuk szebbé, jobbá tenni idős napjaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!