Közélet

2015.09.30. 18:14

Megelőlegezik a túlfizetést a lakossági fogyasztóknak

Egymásnak ellentmondó információkat kapott több száz szekszárdi Ács Rezső polgármestertől, akinek túlfizetése a távhőszolgáltatást korábban üzemeltető Alfa Nova Kft-nál, mondta dr. Mezei László szocialista önkormányzati képviselő a szerdai sajtótájékoztatón.

I.I.

Felszólította a polgármestert, hogy képviselje a város polgárait. Ne javasolja a túlfizetésben lévőknek, hogy rendezzék egyénileg ezt a problémát. A közgyűlés közös döntésének ugyanis része, hogy a túlfizetésben lévők ügyét emberi és európai módon kezelik. Rácz Zoltán képviselő ehhez hozzátette, hogy 100 millió forint hitelfelvételt szavazott meg a képviselőtestület a szolgáltatást átvevő vagyonkezelő részére, az átállás költségeinek fedezésére.

Kérdésünkre dr. Haag Éva alpolgármester elmondta, két különböző dologról van szó. Az elszámolási időszak 2014 és 2015 áprilisa közé esik. Akinek fizetnie kell, de nem fogadja el a kiszámlázott összeget, azt saját magának kell vitatnia az Alfa Novánál. Nem szeretnék azonban, hogy kár érje azokat, akiknek visszajár pénz, és ebben képviselik is a lakosság érdekeit: az összeget december végéig jóváírják a fogyasztónak. Később kiderült, hogy aki megpróbálta a túlfizetést visszakérni, meg is kapta a pénzt. Ezért mondta a polgármester, lehetséges, hogy aki maga kéri vissza pénzt, előbb jut hozzá, mint ahogy az önkormányzati tulajdonú szolgáltató azt jóváírná.

Aki viszont nem kéri a pénzt az Alfa Novától, annak engedményeznie kell, hogy a városi szolgáltató átvegye a követelését, hogy ezeket az összegeket a későbbi perben visszakövetelhesse a volt szolgáltatótól. A perben az Alfa Novának igazolnia kell, ha mégis fizetett volna a fogyasztónak. Mindettől függetlenül az ügyfélszolgálati  iroda egyéni ügyekben is áll a lakosság rendelkezésére, tette hozzá az alpolgármester.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!