Közélet

2015.12.28. 14:41

Hatvanan vettek részt a jubileumi, ötödik óévbúcsúztató túrán

Hatvanan voltak szombaton a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Alapítvány közös rendezvényén, az óévbúcsúztató-zsírégető túrán, amelyet ezúttal ötödször rendezett meg a két civil szervezet.

B. L.

Természetesen most sem a teljesítményen, inkább a jókedven és a kikapcsolódáson volt a hangsúly. A Benedek-szurdik tanösvényen a löszbe vájt egykori barlanglakások, hagyományos és modern művelésű szőlőterületek mellett vezetett az útvonal, ahol csodálatos panoráma fogadta a túrázókat.

A 13,3 kilométeres táv érintette a dombvidék legmagasabb pontját a 270 méter magas Cserhát-tetőt is, ahol napsütés fogadta a résztvevőket, miközben az alacsonyabban fekvő felsővárosi részt sűrű, fehér köd lepte el.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A Bati-kereszt kilátónál volt a túra pihenőállomása (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

A Hosszúvölgy és a Kerékhegy érintésével jutottak el a túrázók a Bati-kereszt kilátóhoz, ahol 15 perces pihenőt iktattak be a szervezők. A visszaút a Kerékhegy és a Kápolna tér közbeiktatásával vezetett a Szent László utcába, ahol a Kadarka Borozó forralt borral és meleg teával várta a gyaloglókat. A rendezvény nagy sikerére való tekintettel a túravezető Gyarmati László és Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke már egy húsvéti természetjárás útvonalát tervezi.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!