Közélet

2016.03.16. 06:48

Magukról beszéltek a diákoknak a sorstársak

A látássérültek megyei egyesülete érzékenyítő előadásokat tartott a PTE gyakorlóiskola két hetedikes és egy nyolcadikos osztályában „Hogyan segítsük a látássérülteket?” címmel.

V.M.

Mint arról Kovács Lászlóné, az egyesület elnöke tájékoztatott, beszéltek a diákoknak a megyei szervezet tevékenységéről, szolgáltatásairól, bemutatták a fehér bottal és vakvezető kutyával való közlekedést. Tanácsokat adtak a diákoknak, hogyan segíthetnek a mindennapi életben, utcán, intézményekben a látássérült embereknek. A gyerekek kipróbálhattak beszélő vakügyi segédeszközöket: személymérleget, vérnyomásmérőt, lázmérőt, színfelismerő készüléket és telefont.

Egy születésétől nem látó fiatalember mesélt az óvodás és diák éveiről, a vakvezető kutyákról, kiképzésükről, munkájukról, értékükről, arról, mennyire nélkülözhetetlenek egy látássérült ember életében. Hallhattak a diákok az egyesület tanfolyamairól, táborozásokról, kirándulásokról is. Az érzékenyítő óra végén minden diák és osztályfőnökeik Braille ABC és Braille írással a helyszínen készült névjegykártyát kapott ajándékba. Az érzékenyítő órák Bonyhádon folytatódnak, majd ismét a gyakorlóiskola lesz a helyszín.

Címkék#Szekszárd

Ezek is érdekelhetik