Közélet

2016.07.18. 07:10

Megvolt a kézfogó, jövőre jön a lakodalom

A Sárközi Napok jubileuma alkalmából indított rendezvénysorozat keretében a hétvégén sor került az ifjú pár kézfogójára. Most már csak egy évet kell várni a Sárközi Lakodalomra.

Hargitai Éva ([email protected])

A Sárközi Napok ötvenedik évfordulója alkalmából egyéves rendezvénysorozatot indítottak a sárközi községek. Ennek július 16-i, szombati sárpilisi alkalmán megkoszorúzták az önkormányzat falán elhelyezett emléktáblákat, majd megemlékeztek a kezdetekről, Bogár Istvánról és a Sárpilisi Népi Együttesről. Mint azt Kolbert Margit szervezőtől megtudtuk, 1966-ban Bogár István szervezésével jött létre a tradícióvá vált Sárközi Napok a Sárközi Népi Együttes fennállásának 20. évfordulójára.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A kézfogóval szombaton megkezdődtek a Sárközi Napok, egyben a Sárközi Lakodalom is (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A szombati eseményen régi fotókkal, filmfelvételekkel elevenítették fel a csoport fellépéseit. Délután került sor Balogh Nóra és Tőkés László kézfogójára. Az ifjú pár és szüleinek megegyezését a Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület előadásába nézhették meg a vendégek. Sajnos a rendezvény ezen részét a szabadtérről az iskola kissé szűkös tornatermébe szorította az időjárás. Itt tartották meg műsoraikat a sárközi néptánc együttesek, és az esti táncház résztvevői is itt ropták. Ennek előnye is volt: a közönség jobban részese lehetett a programnak, együtt élt, lélegzett és énekelt a fellépőkkel.

A rendezvényt még egy sor követi majd, hiszen a programsorozat keretében szinte minden hónapra jut majd egy esemény, amely a jövő évi záró lakodalmat készíti elő. Legközelebb augusztus 20-án Decsen kerül sor a Lakodalmi ételek főzőversenyére és a Sárközi csárdás versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!