Közélet

2016.08.17. 11:32

A legjobb szakács Róka József lett kiváló marhalábszár pörköltjével

Remek kikapcsolódás várta a 7. Regölyi Főzőverseny résztvevőit. Idén is nagy érdeklődésnek örvendett a rendezvény, 23 csapat versenyzett.

K.B.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Amíg a felnőttek főztek, a gyerekek habpartin is részt vehettek
[/caption]

A zsűrizést most is mesterszakácsok végezték, a hangulatról pedig Magyar Rózsa, hagyományőrző tánccsoportok, köztük a Hőgyészi Bokréta, illetve a tolnai nyugdíjas kórus gondoskodott.

A legjobb szakács címét a tamási Róka József nyerte el marhalábszár pörköltjével, amit galuskával szervírozott. A 2. a regölyi Kádár Roland lett vörösboros kakas pörköltet készített kaprostúrós galuskával. A 3. díjat a harci Aranyosi Györgyi szerezte meg csülkösbabjával.

A legfiatalabb díjazott, a tamási Kertész Mónika 13 éves kora ellenére kiváló csülkös pörköltet készített körömmel, sós burgonyával. Különdíjat kapott a regölyi Barna Tibor is, aki marhalábszár pörköltet főzőtt körömmel, illetve a szintén regölyi Léber Jánosné, aki pedig mediterrán pörköltet tálalt galuskával és paradicsom salátával. Az egyéb kategóriában egy újabb regölyi, Lakos Péter vega tálja bizonyult a legjobbnak.

A rendezvényt fantasztikus hangulatú utcabál zárta. Kádár József, a rendezvény szervezője kiemelte, az önkormányzaton kívül több támogató is melléjük állt, amit köszönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!