Közélet

2016.09.01. 18:48

Énekesként látja magát a jövőben a Star Academy hallgatója

A Star Academy zenei tehetségkutató egyik fiatal tehetségek egyike Budavári Zita, akinek énekesi pályafutása Szekszárdon indult. Legközelebb szombaton láthatjuk énekelni a TV2 képernyőjén, ahol a sorsa a zsűri mellett a nézők kezében van.

Venter Marianna ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Zita az éneklés mellett szeretne sokat jótékonykodni és másokon segíteni (Fotó: TV2)
[/caption]

Izgul érte az egykori polgármester

– Nem gondoltam volna, hogy a lányunk egyszer egy zenei valóságshow résztvevője lesz, viszont örömmel tölt el a tudat, hogy ezt a zenei fejlődése érdekében vállalta fel – nyilatkozta Zita apukája, Kocsis Imre Antal. – Abban teljesen biztosak vagyunk, hogy mint igazi közösségi ember megállja majd a helyét a csapatban. Drukkolunk neki és izgulunk érte, és bízunk abban, hogy ez a műsor hozzásegíti ahhoz, hogy teljesüljön az álma. A legnehezebb számunkra az, hogy amióta beköltözött az Akadémiára, nincs kapcsolatunk vele, és a későbbiekben is csak közvetítőn keresztül lesz rá lehetőségük – tette hozzá Szekszárd egykori polgármestere.

A Star Academy egy énekes tehetségkutató verseny, amit valóságshow-val kombináltak. A nézők a verseny ideje alatt nyomon követhetik az énekesek mindennapjait, amit egy speciális bekamerázott Star Academy nevű házban töltenek. A műsor nagyon sikeres, már több mint 50 országban vetítették.

Az akadémiára beköltöző fiatal tehetségek heteken keresztül ideális körülmények között, profi felkészítő tanárokkal és vendég előadókkal készülnek a hétvégi élő show-kra, amelyek során a zsűri ítélete és a nézők szavazatai alapján kiejtik a leggyengébbnek ítélt versenyzőt. A győztes hanglemez felvételi lehetőséggel és 24 millió forinttal távozhat, és saját videóklipje is készül. 

Az Akadémiára beköltözhetett Budavári Zita is, aki a megyeszékhelyen cseperedett fel, és a Tücsök Zenés Színpad énekeseként kezdte zenei pályafutását. A Star Academy honlapján olvasható bemutatkozóból az is kiderül, hogy a 19 éves ifjú hölgy most Érden él. Zita legjobb tulajdonsága, hogy életvidám, a műsorba pedig azért jelentkezett, hogy magát fejlessze. Alig várta, hogy sok zenésszel lakhasson együtt.

Kedvenc ételei a tészták és halak, és legjobban a vadmálna ízű üdítőitalokat kedveli. Nagyon sok filmet szeret, de a legnagyobb hatással talán az Életrevalók volt rá eddig, amelyben nagyon szerette Driss karakterét. Kedvenc előadója Caramel és Christina Aguilera. Sok kedvenc dala van, de amit most nagyon szeret az a Bound To You – Christina Aguilerától. Kedvenc zenei stílusa a pop és a jazz, és legszívesebben Caramellel énekelne duettet.

A szobája falán Shakira posztere volt, nővérével hallgatták a számait. Mint mondja, a mai napig nagyon szereti, és volt a koncertjén is. Ha választani lehetne, hogy kinek a bőrébe bújjon egy napra, Rihannára voksolna. Hobbija az éneklés, kabalája pedig a 15 éves plüss kutyája. Pozitív tulajdonságai közé az empátiát és a küzdeni tudást sorolja, a negatívok közé pedig a makacsságot.

Ovis korában kezdte a Tücsköknél

– Az egyik legfiatalabb Tücsök-tagunk volt, még óvodásként került a csapatba – mondta Zitáról Béresné Kollár Éva, a szekszárdi együttes művészeti vezetője. – Hihetetlen gyorsasággal beilleszkedett a közösségbe, könnyedén megbirkózott a feladatokkal. Nem okozott számára nehézséget a közönség előtt énekelni, mindig magabiztosan, jókedvűen lépett színpadra. Zitánál a gyönyörű, tiszta, erős hanghoz fantasztikus hallás párosult, ami nagyon ritka az ilyen korú gyerekeknél. Színpadunk Mi csak énekelünk című CD-jén már az ő hangja is hallható a Nagyon itt vagyok című számban.

Az általa legutáltabb embertípus az érzéketlen, és legjobban a bunkósággal lehet felidegesíteni. Úgy érzi, hogy a legtöbbet az építő kritikákkal lehet kihozni belőle. A legbüszkébb a szüleire. Arra a kérdésre, hogy mikor döntött úgy, hogy az éneklés lesz az élete, azt felelte, kis túlzással már akkor, amikor megszületett. Előbb énekelt, mint beszélt. Egyértelműen énekesként képzeli el a jövőjét, az életét. Azt is elárulta, hogy a bakancslistáján a jótékonykodás és mások segítése is szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!