Közélet

2016.09.14. 10:52

Mesterei lesznek a szakmájuknak

Szakácsok és felszolgálók tettek mestervizsgát múlt vasárnap Tolnán, az Alimentál Étteremben.

R.G.

Fotós:

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kovács János Venesz-díjas mesterszakács értékel (Fotó: Makovics Kornél) – Az eseményen készült képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg!
[/caption]

Hámori Róbert, az étterem tulajdonosa elmondta, tizenkét felszolgáló és tizenkét szakács vizsgázott a zsűri előtt, amelynek Kovács János Venesz-díjas mesterszakács is tagja volt. A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló eseményen a vizsgázóknak szigorú feltételeknek kellett megfelelniük, az ítészek többféle szempontot figyelembe véve értékeltek.

„A megye több városából, így például Dombóvárról vagy Szekszárdról is érkeztek vizsgázók, s azt kell mondanom, hogy többen is kiemelkedően teljesítettek” – összegzett Hámori Róbert, aki kiemelte, hogy Tolnában nagyon kevés az olyan hely, ahol a felszolgálók, a szakácsok megfelelő képzésben részesülnének, ezért is örömteli, hogy ilyen sokan fontosnak tartják, hogy szakmájuk mesterei legyenek. „Magyarországon jelenleg gasztronómiai forradalom zajlik, szerencsére egyre több étterem tulajdonosa törekszik arra, hogy mesterszakácsokat, mesterfelszolgálókat foglalkoztasson, aminek elsősorban a vendégek látják hasznát” – hangsúlyozta.

Hámori Róbert hozzátette, a szakmunkásképzés a huszonnegyedik órában van, nagyon sok olyan tanuló kerül ki az iskolákból, akik nem igazán találják a helyüket, ezért is van szükség erre a képzésre, s a képzést sikerrel teljesítő szakemberekre. „Széll Tamás nemrég megnyerte a Bocuse d''or európai döntőjét, ha valami, akkor ez lökést adhat ahhoz, hogy a szakma végérvényesen jó irányba induljon el” – hangsúlyozta Hámori Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!