Közélet

2016.09.12. 09:30

Több ezren a Bátaszéki Bornapokon

Sikeresen zárult az első Bátaszéki Bornapok rendezvény, több ezer látogató fordult meg az elmúlt hétvégi, háromnapos fesztiválon.

Mauthner Ilona ([email protected])

Az első Bátaszéki Bornapok vendégei között volt, aki a Csepel-szigetről érkezett Bátaszékre, volt, aki Zala megyéből, vagy a fővárosból jött a családjával. Számukra az volt a meglepő, hogy milyen barátságosak a kisvárosi emberek, és ha már megtették ezt a nagy távolságot, természetesen a Molyhos Tölgyet is meglátogatták. Bajáról, Szekszárdról és a szomszéd településekről is sokan jöttek, jellemzően baráti társasággal. A város pedig sok és színvonalas programmal, koncertekkel tette vonzóvá a bornapokat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Természetesen a borudvarban volt a legnagyobb forgalom a hétvégi Bátaszéki Bornapokon (Fotó: Mártonfai Dénes). AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A FOTÓRA!
[/caption]

Az első napon, pénteken este a Bikini koncert után indult be igazán a fesztiválhangulat, éjjel kettő óra után zárt a borudvar. A szekszárdi borvidékről 13 borász kóstoltatta a borait és vásárolni is lehetett tőlük, aminek nagyon örültek a vendégek. A legnagyobb forgalom ugyanis éppen a borudvarban volt.

A kisgyermekes családok sem unatkoztak, pónikon lehetett lovagolni, vidámpark (dodzsem, körhinta, ugrálók), valamint kirakódók és gasztro-udvar várta azokat, akik szeretik a különleges ízeket. Vasárnap a koncertek sorozata már délután 4 órakor elkezdődött Szandival, majd a Desperado együttesnek volt nagy sikere, őket Zoltán Erika követte, végül a Balkan Fanatik zárta a bornapokat. Bár ma már munkanap van, vasárnap este csak későn indult haza a tömeg.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester is családostul vett részt a programokon, mint mondta, úgy érzi, jó munkát végeztek a munkatársai, hiszen minden a helyén volt, és a rendezvénynek eljutott a híre az ország több pontjára is. A borászok egy része viszont azt fájlalta, hogy a tervek szerint a Bátaszéki Bornapok kétévente kerül megrendezésre, attól tartanak, így sok időnek kell majd eltelnie ahhoz, hogy a szekszárdi szüreti napokhoz hasonló ismertséget szerezzenek a bátaszékiek is.

A helyiek viszont annak örültek, hogy úgy érzik, jól állták a városukba látogatók rohamát, nem volt sehol sem fennakadás, az időjárás is kegyes volt, mindenki vélhetően szép emlékekkel távozott az első bátaszéki bornapokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!