Közélet

2017.02.01. 17:12

Itt a Tolna megyei képviselők vagyonnyilatkozata!

Közzétették február elsején az országgyűlési képviselők 2016-ra vonatkozó vagyonnyilatkozatait az országgyűlés honlapján. Megnéztük mi változott a Tolna megyei honatyák, -anyák vagyoni helyzetében.

Hargitai Éva, Hanol Erzsébet ([email protected])

Most is időben, tehát január 31-én éjfélig beadta mindegyik Tolna megyei országgyűlési képviselő a 2016-os évről szóló vagyonnyilatkozatát. A  dokumentumokat közzétették a parlament honlapján is, a családtagok nyilatkozatainak kivételével. Akárcsak tavaly ilyenkor, most sem számolunk be nagy változásokról. Illetve mégiscsak, hiszen új szereplőként jelent meg dr. Hadházy Ákos, aki tavaly ősszel került a parlamentbe. Az LMP társelnöke örvendetes módon gyönyörű betűkkel töltötte ki nyilatkozatát. A már szinte gyermeki gondossággal formált betűkkel kitöltött első oldalon megjegyzésként be is szúrta – egészen nehezen olvashatóan –, hogy a Fidesz hiányolja a szépírást. Érdekesség az éltes keletnémet autók gyarapodása, hiszen dr. Harangozó Tamás Wartburgja mellett, dr. Hadházy Ákos Trabant Combi 1.1-ese is megjelent. Horváth István egy BMW X3-at szerzett be tavaly, többen viszont nem is rendelkeznek saját autóval. Értékpapírban vagy egyéb hasonló jellegű befektetésben, takarékbetétben, vagy készpénzben szinte senkinek nincs megtakarítása, tartozása viszont mindenkinek van.

Dr. Hadházy Ákos (LMP)
Az LMP társelnöke egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlőbirtok, valamint fele részben egy 160 négyzetméteres szekszárdi lakóház tulajdonosa. Skoda Octaviája mellett – amelyet 2015 óta lízingel –, egy Trabant Combi 1.1 is a tulajdonában van. A mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó készpénze 1,4 millió forint. Ez csökkent tavaly október óta, amikor előző nyilatkozatát beadta. Hitelének összege is apadt: 17 millió forintról 16,2 millió forintra. Nyilatkozatából is kiderül, hogy a szekszárdi állatkórházban 50 százalékos tulajdonrésze van, de szünetelteti ügyvezetői tisztségét. Juttatásként két SIM kártyát, egy Lenovo Thinkpadot, dokkolót, egy Iphone 6-ot, valamint egy Volkswagen Jettát tüntetett fel. 

Dr. Harangozó Tamás (MSZP)

Az ingatlanok esetében nem történt változás a szekszárdi képviselő vagyonnyilatkozatában. Dr. Harangozó Tamásnak Veresegyházán, Gerjenben, Csipkereken és Bátaszéken vannak kisebb-nagyobb ingatlanjai, amelyeknek ugyancsak kisebb-nagyobb hányadban tulajdonosa. Ezek gyep, legelő, beépítetlen telek, zártkerti terület és lakóingatlan. 2016-ban vásárolt egy 2008-as évjáratú Peugeot 607 típusú gépjárművet, illetve még a tulajdonában van egy 2010-ben örökölt Wartburg. Pénzintézettel szembeni tartozása nőtt tavalyhoz képest, idén 4.774.113 forint. Magánszeméllyel szembeni viszont csökkent, ez egymillió forint. Tavalyi juttatása egy Iphone SE készülék.

Heringes Anita (MSZP)
Az előző évhez képest nem sok változást történt Heringes Anita anyagi helyzetét illetően. Ez a negyedik vagyonnyilatkozata, és ahogy a korábbiakban, most sincs sem ingatlana, sem gépjárműve. Hitelkártya tartozása viszont nőtt a tavalyi évhez képest, ami így 2016 végén 409.356 forint volt. A diákhitele pedig csökkent, és alig haladja meg az egymillió forintot. Magánszemélyekkel szembeni tartozása 238.299 forint, ami bevallása szerint 2018. december 31-én jár le. Juttatásként egy Szarvasi kávéfőzőt kapott tavaly. Országgyűlési javadalmazásán kívül más adóköteles jövedelemforrása nincs, és gazdasági társaságban sincs sem tisztsége, sem érdekeltsége.

Hirt Ferenc (Fidesz)

A tamási képviselőnek változatlanul Tamásiban, Kaposváron és Nagykanizsán vannak ingatlanjai: háza, telke, autószalonjai, gépjármű-eredetiséget vizsgáló egysége. Ezeknek fele részben a tulajdonosa. Hirt Ferenc országgyűlési képviselői megbízása mellett miniszteri biztosként is kap jövedelmet. Mindemellett ügyvezetője a Hirt Autó Kft.-nek, 50 százalékban résztulajdonosa a Hirt Autó Kanizsa Kft.-nek, továbbá kisebb hányadban résztulajdonosa a Top Green Energy Kft.-nek és a Green Energy Trade Bt-nek. Pénzintézettel szembeni tartozása 12.600.000 forint. A törvény szerint meghatározott értékben lakáshasználatot és irodabérlést tüntetett fel 2016-os juttatásként.

Horváth István (Fidesz)
Két szekszárdi társasházi lakás tulajdonosa fele részben, illetve teljes egészében, egy nagydorogi lakóház, szőlő és borospince, valamint egy pécsi lakás birtokosa Horváth István. Ezen felül tavaly vásárolt Bikácsnál egy 6,3 és egy 12 hektáros szántót. Korábbi nyilatkozatában is szerepelt Opel Zafirája és az örökölt Mitsubishi, a Peugeot Boxer, az MTZ és a pótkocsi is, amelyek mellé immár lízingel egy 2013-as évjáratú BMW X3-at. Változatlanul fele részben tulajdonosa egy nagydorogi kft.-nek, ügyvezetői tisztségét azonban szünetelteti. A szekszárdi képviselőnek nőtt a tartozása: 10,5 millióról közel 37 millió forintra. Juttatásként egy Lenovo Thinkpadot, egy Iphone 6-ot, SIM kártyát és törvény szerinti lakásbérletet, irodahasználatot, továbbá irodafelszerelést jelölt meg.

Potápi Árpád János (Fidesz)

Tavaly elkészült az a 3166 négyzetméteres bonyhádi teleken álló ház, amelynek a nemzetpolitikáért felelős államtitkár felerészben tulajdonosa. Ezen felül két lakóház és udvar besorolású ingatlannal rendelkezik a településen. A nyilatkozatában változatlanul szerepel egy 1,5 milliós lakásfelújítási hitel, amelyhez egy 20 millió forintos lakásépítési hitelt vett fel. Nem szerepel viszont a dokumentumban a tavaly még feltüntetett 8,4 millió megtakarítása. Ajándékként 2016-ban, akárcsak egy évvel korábban, 100-100 ezer forint értékben italokat, illetve könyveket, kiadványokat kapott. Juttatásként egy Lenovo Thinkpadot és egy Iphone 6-ot tüntetett fel.

 

Hirt Ferenc (Fidesz) A tamási képviselőnek változatlanul Tamásiban, Kaposváron és Nagykanizsán vannak ingatlanjai: háza, telke, autószalonjai, gépjármű-eredetiséget vizsgáló egysége. Ezeknek fele részben a tulajdonosa. Hirt Ferenc országgyűlési képviselői megbízása mellett miniszteri biztosként is kap jövedelmet. Mindemellett ügyvezetője a Hirt Autó Kft.-nek, 50 százalékban résztulajdonosa a Hirt Autó Kanizsa Kft.-nek, továbbá kisebb hányadban résztulajdonosa a Top Green Energy Kft.-nek és a Green Energy Trade Bt-nek. Pénzintézettel szembeni tartozása 12.600.000 forint. A törvény szerint meghatározott értékben lakáshasználatot és irodabérlést tüntetett fel 2016-os juttatásként. Potápi Árpád János (Fidesz) Tavaly elkészült az a 3166 négyzetméteres bonyhádi teleken álló ház, amelynek a nemzetpolitikáért felelős államtitkár felerészben tulajdonosa. Ezen felül két lakóház és udvar besorolású ingatlannal rendelkezik a településen. A nyilatkozatában változatlanul szerepel egy 1,5 milliós lakásfelújítási hitel, amelyhez egy 20 millió forintos lakásépítési hitelt vett fel. Nem szerepel viszont a dokumentumban a tavaly még feltüntetett 8,4 millió megtakarítása. Ajándékként 2016-ban, akárcsak egy évvel korábban, 100-100 ezer forint értékben italokat, illetve könyveket, kiadványokat kapott. Juttatásként egy Lenovo Thinkpadot és egy Iphone 6-ot tüntetett fel. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!