Közélet

2017.04.29. 07:08

Jelenteni kell, ha megsérült a kuka!

Az Alisca Terra hulladékbegyűjtéssel foglalkozó munkatársai kiképzést kapnak azzal kapcsolatban, hogyan kell megfelelő módon a gyűjtőedényeket üríteni.

Hanol Erzsébet ([email protected])

A többéves használatot sokszor megsínylik a kukák. Sérülnek, törnek. Azzal kapcsolatban, hogy ilyenkor mi a teendő, Kővári Ildikó, az Alisca Terra Nonprofit Kft. sajtószóvivője adott tájékoztatást.

A vállalattal szerződésben állók Szekszárdon az Inter-
sparban található ügyfélszolgálati irodájukban személyesen, vagy telefonon a 74/528-850-as számon, illetve az [email protected] e-mail-címen jelezhetik, ha gyűjtőedényük megsérült, eltörött. Társasházban élőknek erről először a közös képviselőt kell értesíteniük, mert ő intézkedhet az ügyben – mondta el Kővári Ildikó.

Hozzátette: minden edénytörés esetében a helyszínen vizsgálják meg, hogy mi lehetett az ok. Mint kifejtette, előfordul, hogy elöregedett, elhasználódott a gyűjtőedény, de az is okozhat sérülést, ha a tulajdonos túlterheli azt, a kelleténél több és nehezebb hulladékot gyömöszöl bele. A sajtószóvivő arra is kitért, hogy abban az esetben, ha munkatársaik gondatlansága, az edény gépre való hibás felfogatása okozta a sérülést, pár napon belül ár-érték arányosan tudnak csereedényt biztosítani. Ám ha a lakos hibájából sérült az edény, akkor neki kell másikat vásárolnia.

Kővári Ildikó azt is elmondta, hogy az Alisca Terra hulladékbegyűjtéssel foglalkozó munkatársai szakszerű kiképzést kapnak azzal kapcsolatban, hogyan kell megfelelő módon a gyűjtőedényeket üríteni, gépre akasztani és a gépet kezelni. – Elenyésző azon edényeknek a száma, amelyeket amiatt kell lecserélni, mert nem szakszerűen ürítették a kollégák – tette hozzá.

A lakosság is sokat tehet azért, hogy meghosszabbítsák a gyűjtőedények élettartamát. Legfőképpen azzal, ha nem terhelik túl azokat, vásárláskor odafigyelnek a minőségre, majd a használatra, valamint a tárolási körülményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!