TeSzedd!

2017.09.29. 14:00

A TeSzedd! akcióval tisztult meg Sárpilis

Az akció a szemléletformálást szolgálja.

Balázs László

A Sárköz Természetjáró Egyesület szervezésében Sárpilis község negyedik alkalommal részt vett a Földművelésügyi Minisztérium hat évvel ezelőtt indított országos TeSzedd! – önkéntesen a tiszta Magyarországért akciójában. (Szeptember 16-án 1732 regisztrált helyen takarították a szemetet országszerte.)

Az egyesület tagjaiból álló csapathoz csatlakozott Figler János polgármester, a Sárpilisi Polgárőr Egyesület és az önkormányzat munkatársai. Figler János elmondta, hogy az utóbbi időben több új illegális szemétlerakó helyet fedeztek fel a falu határában, amelyek felszámolására és újabbak kialakulásának megakadályozására kiemelt hangsúlyt fektet a helyhatóság.

A nagy mennyiségű hulladék főként háztartási szemétből állt, ami a minisztérium által ingyenesen biztosított szemetes zsákokba gyűjtöttek, de megtelt a két öt köbméteres konténer is – tette hozzá dr. Figler Hedvig, a Sárköz Természetjáró Egyesület elnöke, aki kiemelte, hogy az esemény szinte családi programmá vált.

Nagy segítséget jelentett Budai István polgárőr lovas kocsija a földes utak melletti szeméttelepek megszüntetésénél. Az akció sikeresen zárult, 25 köbméter illegálisan lerakott háztartási hulladéktól sikerült megtisztítani az Eperfás utat, az Orbói utat és a vasútállomás környékét.

Janiri Miklós közmunkaprogram-vezető megjegyezte, a falu környezetének tisztán tartása érdekében komplex akciótervet dolgoztak ki, a szemétszedés ezentúl nemcsak a falu belterületén, hanem a környező utak, erős részeken is rendszeres lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!