Búcsú, Bor és Strudel fesztivál

2017.09.24. 11:30

A sváb hagyományokat ápolták a hétvégén Nagymányokon

A Nagymányoki Búcsú, Bor és Strudel fesztivál egy igazi csapatépítő, közösségi rendezvény, ami a borról, a rétesről, a hagyományápolásról és a jókedvről szól.

Melcher Alexa

Idén 19. alkalommal rendezte meg a „Glück Auf” Egyesület a Nagymányoki Búcsú, Bor és Strudel fesztivált.

– A program péntek délután kezdődött a hagyományos közös réteshúzással, amin közel háromszázan vettek részt, és szombaton is megtelt a placc, az idő is nekünk kedvezett. – mondta Orbán Tamás, az egyesület vezetője. Hozzátette, ez a program egy igazi csapatépítő. Együtt szervezi a tánccsoport, mindenki beletesz, amit csak tud.

A réteshúzást követően a péntek estét táncház zárta. Szendrey Ákos és az ABS zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

Szombaton délelőtt a napsütéses szép őszi idő kedvezett a baráti társaságoknak, akik közösen főzőcskéztek.

Délután lovashuszárok kíséretében vonultak végig a városon az egyesületek, egészen a rendezvénysátorig, ahol aztán hagyományőrző kulturális műsorfolyam kezdődött. Fellépett a Nagymányoki Pitypang Óvoda, a Nagymányoki Városi Fúvós Zenekar, a Nagymányoki Székelykör és a házigazda Glück Auf, Nagymányoki Jószerencsét Egyesület gyermek és felnőtt csoportja valamint a kórus is. A meghívottak között színpadra lépett a Váraljai Tánccsoport, a Szekszárdi Wunderland Óvoda, a Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület, a Garai Ifjúsági Tánccsoport, valamint a Bonyhádi Kränzlein Tánccsoport.

A fesztiválon a gyerekek kifejezetten nekik szánt szórakoztató programokon is részt vehettek. Bátorságuk határait feszegethették a fal- és a sörösláda mászással. Aki kreatív elfoglaltságra vágyott, kipróbálhatta a spatula készítést vagy madarakat is hajtogathatott. A szervezők a játékok összeállításánál is szem előtt tartották a hagyományőrzést, minden játék saját készítésű, saját ötleteken alapuló volt, mint a bio körhinta is.

A felnőttek sem csak úgy szimplán kóstolgatták a borokat, hanem játékosan, borlopós ügyességi megmérettetésen barátkozhattak a finom nedűkkel.

Az esemény sztárvendége Wolf Kati énekesnő volt, a rendezvényt pedig az esti bál zárta, ahol a B-Wersyo zenekar gondoskodott a remek hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!