Paks

2021.08.26. 16:20

Várják a hölgyeket a szűrővizsgálatra

Hétfőn kezdődött és egészen szeptember 6-ig tart a szervezett lakossági emlőszűrés a Paksi járásban.

TN

20210710 Veszprém Veszprém volt az első állomása az Egészségpart névre keresztelt szűrőprogramnak, amely összesen hét Balaton-parti, illetve ahhoz közeli településen várja az embereket szűrőprogramokkal, tanácsadással a nyáron Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Forrás: MW-archívum

Fotó: Pesthy Márton

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Paksi Gyógyfürdő Tesco felőli parkolójában áll a mobil emlőszűrő állomás, tájékoztatott a Paksi Hírnök–Telepaks.

A Népegészségügyi Program keretében szervezett szűrésre azon hölgyek megjelenését várják, akik meghívólevelet kaptak a MaMMa Klinikától. A szakemberek főként azoknak ajánlják figyelmébe ezt a lehetőséget, akik a korábbi meghívásnak nem tudtak eleget tenni.

A Népegészségügyi Program biztosítja az emlőszűrést a területi 45–65 éves női lakosságnak, akik érvényes társadalombiztosítással rendelkeznek.

A kétévenkénti, meghíváson alapuló mammográfiás vizsgálat az emlődaganat kimutatására szolgáló eddigi leghatékonyabb módszer. Lehetővé teszi már korai stádiumban a betegség felismerését és a kezelés időben történő megkezdését, ezzel javítva a gyógyulás esélyét.

A meghívott nők jelentős része sajnos nem él a lehetőséggel. Kérik, hogy mindenki gondolja át eddigi távolmaradását, és vegyen részt a szűrésen.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!