Tárlat

2021.12.16. 12:30

Kiállítás mutatja be az újrainduló közösségi életet

„Együtt. Újra” címmel megnyílt a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség által meghirdetett fotópályázat húsz legjobb pályamunkájából álló vándorkiállítás szerda délután a megyeszékhelyen.

G. R.

Fotós: Makovics Kornél

A Babits Mihály Kulturális Központban látható tárlat egy héten keresztül, december 21-ig, munkanapokon tekinthető meg. A pályázaton 18 és 35 év közötti fiatalok indulhattak egy-egy fotóval, amely valamelyik civil szervezet közösségi eseményén készült, központjában a koronavírus-járvány miatti korlátozások után újrainduló közösségi élet bemutatása áll. 

A fotópályázat célja az volt, hogy ezeket az értékeket, az újraindult programok változatosságát, azok legszebb pillanatait a résztvevők szemével és kameráin keresztül mutassa meg a nagyközönségnek. 

A beérkezett pályaműveket a Daróczi Csaba fotóművész által elnökölt zsűri értékelte ki, majd ezek közül választotta ki a vándorkiállításon is látható húsz legjobb alkotást, ezen belül is a három legjobb fotográfiát, amelynek alkotói október 21-én vehették át az elismeréseket. A kiválasztott húsz kép ezt követően egy hétig volt látható Budapesten, majd egy-egy hétig a megyeszékhelyeken látható.

Borítóképünkön: Berta Zoltán, a Dunamenti Polgári Egyesület elnöke nyitotta meg a vándorkiállítást

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!