Gyermnekek

2021.12.27. 19:04

Minibölcsődék létesülnek megyeszerte

Épülnek a 8–10–12 gyerek elhelyezésére alkalmas minibölcsődék megyeszerte. A cél az, hogy a kistelepüléseken élő anyukák is vissza tudjanak menni dolgozni, ha akarnak, nem sokkal szülés után.

W. G.

Az átadáskor sokan megnézték a faddi bölcsődét.

Fotó: A szerző fotója

Itt-ott városokban is létesül ilyen intézmény, például Tolnán és Szekszárdon.  Falvakban meg egymást érik a kivitelezések és átadások, például Harcon, Tengelicen, Medinán, Dunaszentgyörgyön, Bogyiszlón. A sárpilisiek most adtak be egy pályázatot; nyolc gyereknek építenének bölcsődét. 

A legutóbbi avatást Faddon tartották. Ott nagyobb létszám fogadása volt a feladat. Kétcsoportos, 28 gyerek felvételére alkalmas az intézmény, melynek avatószalagját novemberben vágták át.

A polgármester, Fülöp János szerint jól sikerült a régi óvoda átalakításával megszületett új létesítmény. A berendezés is korszerű. Jelenleg húsz hely foglalt, a környező településekről is jöhetnek gyerekek, ha ott nem lehetséges az elhelyezésük, vagy praktikussági okok miatt – például Faddon dolgozó szülők – ez a legkényelmesebb megoldás. 

Címkék#bölcsőde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!