Koronavírus

2021.12.16. 14:09

Újabb oltási akció csütörtök délutántól szombatig az oltópontokon

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció indul ma, azaz csütörtök délután és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon – tájékoztatott a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Ábrahám-Gazsó Rita

Forrás: Shutterstock

Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már négy hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

A tájékoztatás szerint a Tolna megyei oltópontokon előzetes időpontfoglalás nélkül csütörtökön és pénteken 14-18 óra, szombaton 10-18 óra közötti időpontokban fogadják az oltakozókat három helyszínen: Bonyhádon a Kórház és Rendelőintézet épületében, a Bajcsy-Zsilinszky utca 25. szám alatt, a dombóvári Szent Lukács Kórházban a Kórház utca 39-41-ben, valamint Szekszárdon, a Rendelőintézetbe, a Béri-Balogh Ádám utca 5-7. alatt.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

A tájékoztatásból kiderül, januárra további oltási akciónapokat tervez az Oltási Munkacsoport, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!