Szabó kontra Fehérvári

2017.07.20. 08:20

A felek politikai bosszúról beszélnek

A források és a pályázatok képezik a vita tárgyát Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke között.

Hanol Erzsébet

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a Baranya Megyei Főügyészség Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke után – nyilatkozta Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, aki az európai uniós területfejlesztési források elosztása miatt jelentette fel a közgyűlés fideszes elnökét. Az ellenzéki városvezető szerint az uniós pénzekről tartott szavazások átláthatatlanok és sok esetben összeférhetetlenek voltak. Továbbá úgy látja, az összességében milliárdos pályázati kiírásokat úgy változtatták meg, hogy az Dombóvárt hátrányosan érintse.

Úgy fogalmazott: nagyobb bűnt, mint merő politikai bosszúból megváltoztatni a kiírást úgy, hogy az városi szinten csak Dombóvárnak okozzon hátrányt, polgármesterként nem tud elképzelni. A város érdeke azt kívánja, hogy a büntetőeljárást végigvigyük – hangsúlyozta.

Megkerestük Fehérvári Tamást, aki elmondta: kérdésére a Baranya Megyei Főügyészség cáfolta, hogy nyomozást folytatnának ellene. Azt mondta: mint azt már oly sokszor láthattuk, Szabó Loránd feljelentésekkel tarkított lejárató hadműveletet folytat a megye sikeres fejlesztéséért végzett munkánkkal szemben. Ebből látszik, hogy az általa említett politikai bosszú leginkább rá jellemző, hiszen képes akár közpénzekből is eljárásokat finanszírozni. A Dombóvárra eddig érkezett 427 millió forintos TOP-forrás is azt támasztja alá, hogy a jó és szakmailag támogatható ügyek sikeresek lesznek. Az elnök az egész megyét, valamennyi település érdekét köteles szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában