A gyönki esküvőn kilencen lehetnek

Brunner Mónika

Új jegyzői utasítás lépett hatályba a házasságkötésekre vonatkozóan Gyönkön. Eszerint az esküvőkön maximum kilencen vehetnek részt, az anyakönyvvezető, a jegyespár, a tanúk, a férj és a feleség rokonságából pedig két-két fő. A fizikai kontaktusok, gratulációk, pezsgőzés, kézfogás elmaradnak. Az utasítás a korábban bejelentett házasságkötésekre is vonatkozik, a jegyespároknak lehetőségük van lemondani vagy későbbi időpontra halasztani a nagy napot. Tőlük azt kérik, hogy az ilyen irányú szándékukat a megadott elérhetőségeken, e-mailen, telefonon jelezzék. Az önkormányzatban az anyakönyvi ügyek csak a szabályok betartásával végezhetőek, de az anyakönyvi ügyintézés minden eljárása intézhető. Azokat hétfőn és szerdán délelőtt tíztől tizenkét óráig, csak és kizárólag az érintett személyek intézhetik.

Számukra ráadásul kikötés, hogy be kell tartaniuk a biztonsági szabályokat. Ezek közé tartozik, hogy a személyesen megjelenő ügyfél köteles az ügyintézés előtt az ajtónál kitett kézfertőtlenítőt használni, majd szájmaszkot húzni, valamint arra is figyelnie kell, hogy a hivatal ajtaját és bútorait szabad kézzel ne érintse meg. Az önkormányzat a város hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a jegyzői utasítást. Abban szerepel még, hogy az új utasítást a járványveszély miatt hozták, és április tizenhatodikán lépett hatályba. Az intézkedések a kormány által elrendelt vészhelyzet időtartamáig érvényesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában